Излезе новият албум на Coldplay – Moon Music

Дългоочакваният десети албум на Coldplay –  Moon Music, излезе в магазините и в стрийминг платформите. 
 
Moon Music, продуциран от Макс Мартин, съдържа сингъла, оглавил класациите на iTunes за август – "WE PRAY" с Little Simz, Burna Boy, Elyanna и TINI, и двойно номинирания през юни за MTV VMA сингъл – "feelslikeimfallinginlove", който достигна №1 както в британската ефирна класация, така и в Official Big Top 40. Трети сингъл –  "All My Love", е издаден заедно с албума, с премиера на видеото, заснето в караоке бар в Лас Вегас.
 
 
Крис Мартин наскоро публикува видео, което предлага поглед към албума, казвайки: "Мисля, че това, за което е този албум, е отговор на борбата с всички вътрешни конфликти, онези в нас самите, а също и с всички външни конфликти, и откриването на най-добрия отговор. Мисля, че Moon Music се опитва да каже, че може би любовта е най-добрият отговор.”
 
 
В тандем с революционните мерки за устойчивост на Coldplay по време на текущото им турне - което до момента е произвело 59% по-малко въглеродни емисии от предишното им стадионно турне - групата е положила големи усилия, за да направи физическото издание на Moon Music възможно най-устойчиво.
 
Това e първият албум в света, издаден като 140-грамова EcoRecord rPET дългосвиреща плоча, като всяко копие е направено от 9 рециклирани бутилки от PET пластмаса, възстановени от отпадъци след употреба.
 
Освен това групата си сътрудничи с дългогодишните си партньори The Ocean Cleanup, за да създаде допълнителен формат: Notebook Edition LP. Рециклираната PET пластмаса за това издание се състои от 70% речна пластмаса, събрана от The Ocean Cleanup от Rio Las Vacas, Гватемала, която е възпрепятствана да достигне до залива на Хондурас и Атлантическия океан.
 
 
Изданията на Moon Music на CD ще бъдат първите в света, издадени на EcoCD, създадени от 90% рециклиран поликарбонат, идващ от отпадъци след употреба.
 
В опит да се намалят отпадъците, първото издание на Moon Music (както EcoRecord LP, така и EcoCD) ще бъде строго лимитирано и произведено при по-високи спецификации от всички бъдещи издания. Всички First Edition EcoRecord LP продукти ще бъдат индивидуално номерирани.
 
Moon Music е първият албум на Coldplay след Music Of The Spheres (2021), който роди #1 сингълa в САЩ – "My Universe” с BTS, и беше номиниран за албум на годината на наградите "Грами". Music Of The Spheres вече е събрал над четири милиарда стрийма.

Свързани новини

Силен дебют за британците

14.10.2024

След отменените концерти на Суифт

28.08.2024

Отлична колаборация

07.08.2024

Жест между поп титани

22.07.2024

Coldplay хедлайнери на "Гластънбъри"

02.07.2024


flash