10 кинозвезди, изгрели в музикални клипове

Преди Jon Hamm от "Момчетата от Медисън авеню“ да стане известен, той е работел като дизайнер на декори за софт порно; Bryan Cranston от "В обувките на дявола“ е правел интервюта за сайт за запознанства, а покойният Cory Monteith от "Клуб Веселие“ е бил таксиметров шофьор. Излишно е да казваме, че знаменитостите е трябвало да се занимават с доста странни неща, преди да изградят кариера в киното. 
 
Но участието в музикален клип не е толкова лошо, нали? Много звезди, които днес добре познаваме, са били забелязани с участията си в клипове на хитови песни. Е, "забелязани“ може би не е точно определение, тъй като всички сме ги наричали "онова момиче от клипа“ или “онзи от видеото“. За да ви опресним паметта, сме събрали някои от тези известни екранни лица, които в миналото едва ли сте чували, но почти сигурно сте виждали. Ето 10 кинозвезди, изгрели в музикални клипове.
 
1. Salma Hayek
Помните ли онова филмче, в което Salma Hayek беше вампир и танцуваше по масите? George Clooney също участваше. "От здрач до зори“ проправи на Hayek път към голямото кино, но знаехте ли, че ZZ Top също имат нещо общо с това? Песента "She’s Killing Me“ на рок бандата излезе заедно с филма и дори включваше кадри от него, фокусирайки се върху стриптийз сцените на Hayek. Виждаме също и Clooney, който се прави на гангстер с мотора си, но на никого не му пука за него, след като видят разбиващото тяло на дивата.
 
 
2. Zooey Deschanel
Преди Zooey Deschanel да стане особнячката от "Новото момиче“ тя имаше къса, червена коса. Всъщност може би сте я виждали в клипа на "She’s Got Issues“ на The Offspring. Всички повтарят, че Deschanel изглежда също като Katy Perry и именно от този клип тръгна всичко. Това е една от първите видео появи на актрисата, заедно с участието и в сериала "Тайните на Вероника“.
 
 
3. Hugh Laurie
Hugh Laurie стана известен като твърдоглавия, пристрастен към хапчетата лекар, който всички обичахме и мразехме в "Д-р Хаус“, но може би ще искате да изгледате "Walking on Broken Glass“ на Annie Lennox. Какво по-интересно от това да видиш младия Хаус, облечен от глава до пети в кокетни дрехи тип Луи XIV и грим.
 
 
4. Jack Black
Jack Black и Beck имат дълга история. Те си партнират в "Начо Либре“, където Black е в главната роля, а Beck дори записва някои от парчетата за саундтрака. Но едно време тези двамата за първи път работят заедно в клипа на "Sexx Laws" на Beck.
 
 
5. Jennifer Lopez
Преди Jennifer Lopez да удари здраво киното, музиката, телевизията и модата, тя е била танцьорка. Когато започва да бъде разпознава с ролята си в комедийния сериал "In Living Color“, тя също така се урежда като танцьорка за Janet Jackson в един от клиповете й през 1993 г. Минават още няколко години, преди Lopez да си проправи път към развлекателната индустрия.
 
 
6. Wesley Snipes
През 1987 г. Wesley Snipes все още е непопулярен актьор, който се опитва да стане известен като участва в удълженото видео на "Bad“ от Michael Jackson. След успеха на "Thriller“ това определено е бил мъдър избор за Snipes. Близо 20-минутният филм е режисиран от Martin Scorsese, а в него Snipes е в ролята на Мини Макс – неприятеля на Jackson, който се занимава с незаконни неща. Този клип помага на Snipes да бъде забелязан от режисьорите и да получи роли в "Професионалната бейзболна лига“ и "Ню Джак Сити“. Всичко това - благодарение на Краля на попа.
 
 
7. Angelina Jolie
Angelina Jolie изигра обектът на желанията на Mick Jagger в "Anybody Seen My Baby“ на Rolling Stones от 1997 г. – тогава той беше на 54, а тя на 22. Jolie получи номинация за Златен глобус за ролята си в "Джордж Уолъс“ същата година, а през 1999 г. спечели Оскар за "Луди години“. Останалото е история.
 
 
8. Matthew McConaughey
Младият McConaughey получава главна роля в клипа на "Walkaway Joe“ от Trisha Yearwood – песен, която разказва историята на 17-годишно момиче, падащо си по бунтар, който просто не изпитва същото. Клипът излиза през 1992 г. и макар актьорът вече да има няколко малки роли, едва на следващата година пробива като David Wooderson в култовата класика "Объркани и непокорни“.
 
 
9. Matt LeBlanc
Преди Alanis Morissette да избухне с Jagged Little Pill, тя беше просто канадска поп звезда. И в нейният клип към “Walk Away“ младият Matt LeBlanc – с типичната за 90-те години прическа – играе гаджето й. До излизането на клипа през 1991 г. LeBlanc вече има роля в "Женени с деца“, но изгрява като звезда чак след 3 години в "Приятели“.
 
 
10. Mila Kunis
Преди да бъде обявена за най-секси жената на планетата, Mila Kunis участва в клипа на "Jaded“ от Aerosmith, който разказва историята на момиче, изгубило досег до чувствата и реалността. По това време Kunis вече участва в "Шеметни години“, но името й става популярно след участието в "Да забравиш Сара Маршал“ от 2008 г. Две години по-късно тя удари зрителите с "Черен лебед“ и беше номинирана за Златен глобус.
 
 
Източник: 10te.bg

Свързани новини

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024


flash