Robin Thicke: "Давах интервютата за "Blurred Lines" пиян и дрогиран"

Robin Thicke е бил “пиян и дрогиран” всеки път, когато е давал интервю за промотирането на сингъла си "Blurred Lines", признава самият той в показанията си в съдебната битка за правата върху песента.
 
Записът, придобит от Hollywood Reporter, е запечатал показанията на Pharrell Williams и Thicke по време на делото за плагиатство, заведено (и спечелено) от наследниците на Marvin Gaye и песента му "Got To Give It Up", от която беше отсъдено, че са заели неправомерно много при създаването на хита си от 2013. В началото на годината съдът отреди компенсация от $7.3 милиона за наследниците на Gaye.
 
На записа се вижда как Williams става все по-раздразнен и безпомощен в опитите да отговори на въпроси за акордите и партитурите на песента, заявявайки “Не съм влязъл в студиото с намерение да накарам някой да се усеща или звучи като Marvin Gaye”. На въпроса дали обаче се е вживявал в образа на соул легендата, докато е създавал "Blurred Lines", изпълнителят отговорил “Тогава не. Но сега, като се върна назад, може би има нещо такова”.
 
В показанията на Thicke, взети през април 2014, поп звездата признава, че не е бил съвсем на себе си по време на промоцията на сингъла през 2013 при Oprah Winfrey. Той посочил злоупотреба с алкохол и болкоуспокояващото Vicodin, добавяйки “с цялото ми уважение, аз бях пиян и дрогиран всеки път, в който съм давал интервю миналата (2013) година”.
 
Thicke призна, че фокусът му не е бил върху проблемите с правата на песента, защото делото съвпаднало с раздялата със съпругата му Paula Patton. Разводът им беше финализиран само седмици след края на делото. “Не можех да се концентрирам върху процеса”, каза той пред New York Times. “Просто какъвто и да беше неговият изход, нямаше да бъде толкова важен, както това, което се случваше в личния ми живот. Тогава се чувствах напълно загубен. И в пълна безпътица”.

Свързани новини



flash