Търси в сайта...

Албум на Lauryn Hill влиза в библиотеката на Американския конгрес

Самостоятелният албум на Lauryn Hill от 1998, The Miseducation of Lauryn Hill, е сред 25-те записа избрани тази година за включване в националната библиотека на американския конгрес, като значимо културно наследство.
 
Според закона за Национален Архивен Фонд Звукозаписи от 2000, всяка година в САЩ се селектират проекти, оставили исторически, културен и/ли естетически значим отпечатък в американската музикална индустрия. Допълнителен критерий за вписване е албумът или песента да е с над 10-годишна дата от създаването им. The Miseducation of Lauryn Hill - единственият солов албум на Lauryn Hill, освен акустичния проект MTV Unplugged 2.0 - е отличен с 5 награди Grammy, №1 в Топ 200 на сп. Billboard и има регистрирани над 12 милиона продажби само в САЩ.
 
Възможността да чуете хитовете й на живо в София идва на 15 юли, със специален концерт на открито пред "Арена Армеец". За първи път, специално за събитието, ще бъде построена open air сцена. Концертът на Lauryn Hill се организира от Phatbride Productions, с медийната подкрепа на радио Радио Fresh! и Радио FM+.

Свързани новини

Phat Bride връщат парите за Lauryn Hill

03.07.2017

Концертът на Lauryn Hill отпада

25.06.2015


flash