Българин поддържа най-големия сайт, посветен на Евровизия

19-годишният Синан Садула от Кърджали се грижи за визията на най-големия международен сайт, публикуващ новини, снимки и информация за Евровизия. 
 
wiwibloggs.com е създаден и се поддържа от журналисти в цяла Европа, отразявали различните издания на конкурса или с изразен афинитет към музиката. Единственият българин вътре обработва графичния дизайн на сайта, изработва колажи, анимирани и интро видеа, корици за Фейсбук и Туитър страниците. Българското момче попада в екипа, след като работата му е одобрена от главния редактор и създател на интернет платформата, Уилям Лий Адамс - журналист, писал за "Индипендънт“, "Тайм“ и "Инстайл“. Заради страстта си към Евровизия Уилям, който е американец, се пренася да живее в Лондон, откъдето следи изкъсо живота на звездите в европейския конкурс. 
 
Българската следа в историята, Синан, също има близка среща с изкуството. Той свири на пиано, занимава се с музика и съвсем естествено се интересува от новините за изпълнителите на Евровизия, като така попада на wiwibloggs.com. "От години съм фен на този невероятен конкурс", разказа за "Преса“ Синан. "Един ден, както си ровех в интернет и търсех новини за звездите, попаднах на този сайт и веднага намерих това което ми липсва. Много се вълнувах и веднага писах имейл на главния редактор Уилям Адамс, че искам да се присъединя.“ 
 
 
Синан изпраща портфолио и след като получава поощрително "да“ от екипа, започва оформлението на сайта. Хонорар за работата си не получава, както той, така и журналистите списващи новините, но всеки от екипа има ценни бонуси, като акредитации за конкурса, достъп до репетициите на изпълнителите и възможност за ексклузивни интервюта със известните личности от Евровизия. 
 
Заради увеличаване обема на работа съвсем скоро към екипа ще се присъедини и друг българин, препоръчан от Синан, който ще помага по графичното оформление на сайта и съпътстващите го интернет страници. С радост съобщаваме, че новата част от международния екип е един от дългогодишните фенове на Radio Fresh!, с никнейм Freshmaniak. 
 
Но въпреки присъствието на нашенци в техническия екип не може да не се отбележи, че български журналисти сред редакторите на сайта няма. wiwibloggs.com може да се похвали с екипи от Англия, Белгия, Румъния, Молдова, Гърция, Холандия, Унгария, Ирландия, Албания, Австрия, Германия, Шотландия, Дания, Турция, дори с хора, търсещи и пишещи новини от САЩ, Нова Зеландия и Китай. Синан се надява, че особено след успеха на България в Детската Евровизия и от българска страна ще се появи журналист, който да попълни липсата, като желаещите трябва да изпратят три свои материала на английски език и да очакват одобрението от екипа на най-голямата интернет платформа, посветена на конкурса.

Свързани новини

Наближава Sofia Art Fair 2024

20.09.2024

На път с Радио Fresh!:Три идеи за пикник

13.09.2024

Барби на 65

10.07.2024

Пет дестинации на 50 км от София

30.05.2024

Family Fantasy Land за Деня на детето

22.05.2024


flash