Готова е програмата за всички атракции на Funcity 2013

На 1 юли 2013 във Варна започва третото поредно издание на Funcity. В продължение на седем дни морската ни столица ще се превърне в арена на музика, спорт, танци, визуални изкуства, творчески работилници, предприемачество, дискусии, представяния, кампании – всичко, което може да вълнува младите хора в България. 
 
Сред акцентите на музикалната програма на Funcity 2013 е Air Guitar Championship – част от Световния шампионат по Въздушна китара. Свиренето на Въздушна китара не изисква умения за свирене на истинска китара, защото инструментът на всеки участник е невидим. Всеки, който е достатъчно смел да излезе на сцената, ще има възможност да изнасе собствено шоу пред публиката. 
 
В тематичните музикални вечери на откритата сцена ще се качат варненски групи, както и Миленита, Карандила джуниър, Big Sha, Нокаут, диджеите SKILL, Fengi, D Young, а във вторник (2 юли) ще се състои и Beat Box Battles
 
Още в първия ден на феста ще се проведе индивидуално хип-хоп състезание, за което се очакват да пристигнат над 30 участници от цялата страна. Наградата е 7-дневен пас за най-големия стрийт денс кемп SDK Europe 2013 в Чехия, където победителят ще има възможност да се запознае с над 3000 танцьора от цял свят и да посети над 20 танцови работилници на световноизвестни хореографи. Част от програмата е и брейк състезанието "Обединението прави силата”. 
 
В съботния ден на алеята пред Обсерваторията ще се открие #occupation – изложба на Шафак Велиоглу (Турция) и Симон Бекер (Германия), на снимки и видео от събитията в южната ни съседка. Огнени демонстрации, клоунади, цирково шоу, танцуващи статуи и приказни герои ще внасят колорит и феерия във вълнуващото пътешествие из страната на визуалните изкуства през всички фестивални дни.
 
За спортната програма на фестивала в Морската градина ще бъде изградена най-голямата преносима рампа на Балканите. Програмата включва различни състезания по стрийтбол, стрелба с лък и упражнения във въздуха посредством провесени шалове (Yoga fly), хек на мрежа, кънки, BMX и скейтборд. 
 
Две филмови прожекции в рамките на Funcity ще дадат начало и на новия фестивал за музикално документално кино Music film fest 2013, който ще се проведе от 10 до 2 юли в Арт На Тъмно Зона. 
 
Множество занаяти и приложни работилници ще ангажират и забавляват посетителите на Funcity през всички фестивални дни - една от най-атрактивните ще замеси посетителите в Театър на трохата, за да реализират театрално представление с кукли от тесто. Забавното фото студио "Фън си ти” ще приканва посетителите да се снимат зад забавни рамки, а снимките им ще бъдат качени на фейзбук страницата "На тъмно”, за да се проведе гласуване за най-атрактивен кадър. 
 
Новост в програмата на Funcity тази година са разнообразните дискусии, които ще търсят мнението на младите по различни теми. Информационната кампания за качеството на храните "Бихте ли опитали, ако знаехте, че...” ще провокира минувачите да се замислят за това какво консумират и как това пряко влияе върху начина им на живот. 
 
През седемте фестивални дни ще се проведе и състезанието по младежко предприемачество StartupCity.Pro. Участниците ще трябва да стартират собствен интернет проект, който да е предназначен за чуждестранния пазар и да им генерира лични приходи.
 
Всички отпадъци, изхвърляни от посетителите, ще бъдат събирани и рециклирани, а в края на фестивала от тях ще бъде направена огромна светеща инсталация, наречена "Морско дъно”, която ще бъде монтирана над алеята до сцена "Раковина”.
 
Локациите на Funcity 2013 обхващат входа на Морска градина до Фестивален и Конгресен Център, територията между Морско Казино и сцена "Раковина”, двора на Варненската търговска гимнация, заведнията Cubo и Menthol, както и поляната под Обсерватория, където ще бъде базирана сцената за музикантите. 
 

Свързани новини

Подробно за програмата на FUNCITY+

23.08.2017

Варна става столица на забавлението

01.08.2017

Задава се Funcity 2013 във Варна

18.06.2013


flash