Will.i.am призна за плагиатството - станало без да иска

Певецът will.i.am си призна, че без да иска е копирал денс трак на хаус продуцентите Mat Zo и Arty за новата си песен "Let’s Go".
 
Колаборацията на фронтмена на Black Eyed Peas и Chris Brown дебютира онлайн миналата седмица и веднага предизвика бурни реакции, след като Arty обвини вокала в нарушаване на авторски права, настоявайки, че изпълнението е абсолютно същото като неговото парче "Rebound".
 
Brown побърза да се дистанцира от обвиненията, но will.i.am проговори за проблема едва сега, в скорошно интервю по американска радиостанция. Признавайки, че е имал намерение да уреди правата за проекта преди излизането му, той обяснява: “Arty е страхотен продуцент и аз написах тази песен по мотиви на "Rebound" миналата година. Свързах се с Arty и му я показах, направихме различна версия, защото го помолих да е малко по-различно - не искам просто да взема песента ти и да рапирам отгоре. Обаче за година време, откак се мина, решихме все пак да използваме оригинала на "Rebound". Получи се обаче срив в комуникацията и така и не се изяснихме… Сега обаче оправяме нещата.”

Свързани новини

Най-популярните клипове на 2013

09.12.2013

[видео] Will.i.am - "Feelin' Myself"

27.11.2013

will.i.am и W. Orbit работят с Britney

18.06.2013

will.i.am & Justin Bieber - "#thatPOWER"

22.04.2013

Пак обвиниха will.i.am в плагиатство

17.04.2013


flash