Обвиниха will.i.am в плагиатство към Arty и Mat Zo

Лоши новини за will.i.am, когото обвиниха в плагиатсво към хаус продуцентите Mat Zo и Arty. Песента на will.i.am "Let's Go" включва Chris Brown и има същото име като песента на хаус продуцента Calvin Harris (която пък включва Ne-Yo).
 
Не заглавието обаче е проблемът - песента звучи неудобно сходно с "Rebound", денс парче на Zo и Arty. Ето ги двете едно до друго, направете сравнението сами:
 
 
 
В туитър Arty обясни, че никой не се е свързал с Anjunabeats, транс лейбълът, управляван от денс триото Above & Beyond, за да оправи правата на песента. Jono Grant от Above & Beyond е коментирал ситуацията в туитър, но в последствие е изтрил коментарите си (запазил е обаче ретуита на коментара на Arty). Zo, койето е продуцирал "Rebound" заедно с Arty, коментира рязко във facebook: "Will I'm Not..."
 
Chris Brown побърза не само да се дистанцира от кавгата, но и да се вбеси, туитвайки: "Даже не знам кои са тези mat zo или arty? Нямам нищо общо с това, колкото и да сте ядосани. Някой ме помоли да запиша няколко реплики за една песен и го направих", добавяйки малко по-късно: "И без това не слушам тези л****а в повечето време". След това обаче реши да олекоти тона, и завърши с "#останатепозитивни".
 
За съжаление, това не е първият път, в който will.i.am е обвиняван в интелектуална кражба. В момента го съдят и заради актуалния му чарт-хит, "Scream & Shout" (заедно с Britney Spears), а някои медии вече твърдят, че и други песни от албума ще последват съдбата му, защото звучат подозрително подобно на вече съществуващи песни.
 
"Let's Go" е част от предстоящия албум на will.i.am, #THATPOWER.

Свързани новини

Най-популярните клипове на 2013

09.12.2013

[видео] Will.i.am - "Feelin' Myself"

27.11.2013

will.i.am и W. Orbit работят с Britney

18.06.2013

Will.i.am призна за плагиатството

24.04.2013

will.i.am & Justin Bieber - "#thatPOWER"

22.04.2013


flash