Ясна е подгряващата група за концерта на Depeche Mode

Триото от Есекс F.O.X официално е избрано за подгряващата Depeche Mode група в европейските държави, включени в тазгодишното им турне, промотиращо новия им албум Delta Machine
 
Вокалистката Mitzi разказва как се стига до това. "Изпратих на Dave няколко демо записа, когато работехме по дебютния си албум. Не мислех, че ще има обратна връзка, но той ми отговори и каза, че много ги е харесал. Поддържахме връзка, покани ни на концерта им на фестивала SXSW в Остин. Там се видяхме за първи път. Преди това Dave ми сподели, че ни е включил в списъка с евентуалните подгряващи групи по време на европейското турне. Финалното решение щеше да се вземе по-късно заедно с останалите от групата. В крайна сметка всички от Depeche Mode гласували за нас и ще се появим на първите пет концерта от европейското им турне. 
 
За нас е голяма чест, че сме поканени от тази толкова влиятелна група и все още не можем да повярваме. Изпитвам голям респект към Depeche Mode за това, че ни дадоха тази възможност, и благодарност, че вярват в това, което правим. Хубаво е да виждаш, че група от техния ранг сама избира подгряващите изпълнители, базирайки се на собствените си вкусове за музика, а не на това какво е модерно да се слуша сега, не защото са притиснати от някой лейбъл и не защото това ще ги облагодетелства финансово. Новият им албум Delta Machine е #1 по целия свят в момента, а Dave е един от най-земните и готини хора, които съм срещала. Наистина нямам търпение и ние да излезем на тези огромни стадиони, да свирим пред 40 000 души всяка вечер. Това ще бъде ново преживяване за нас, но сме готови да дадем всичко от себе си!”
 
Само преди няколко месеца F.O.X се подготвяха да издадат своя първи албум в екип от четирима музиканти от Есекс под името Angry Versus The Bear. Тогава барабанистът им напуска групата поради лични причини – така се ражда F.O.X – с останалите си трима членове. Следва бърза реорганизация и след четири години работа по дебютния албум Chimera, който излиза на музикалния пазар в края на януари тази година. На Mitzi Fox са поверени вокалите в песните на бандата, записани в електро-пънк-поп стил. Patrick Monahan и Darren Barker свирят на китара и клавишни. Наскоро групата се завърна от успешното си турне в Америка, където подгрява The Deer Tracks. Тримата музиканти ще се появят на сцената на 5 от първоначалните 6 концерта от турнето:
 
4 май – Ница, Франция
10 май – Атина, Гърция
12 май – София, България
15 май – Букурещ, Румъния
17 май – Истанбул, Турция
 
Концертът на Depeche Mode в София, част от тяхното европейско турне, е на 12 май на стадион "Локомотив“. Билетите за него на цени от 50 до 130 лв. все още могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на ticketpro.bg.

Свързани новини

Музикалните премиери, които очакваме

12.01.2023

Бандата тръгва на турне

04.10.2022

Внезапно почина Анди Флечър

27.05.2022

Depeche Mode отмениха концерта си в Киев

25.02.2014

Гледай запис на Depeche Mode от Виена

12.04.2013


flash