Robbie Williams се скара задочно с вокала на Suede

Robbie Williams се скара задочно с вокала на Suede Brett Anderson заради забележките на последния по повод бойбандите от 90-те - част от които беше и Robbie във времето, прекарано с Take That. Бритпоп иконата Anderson уцели с критична стрела изпълнителя, коментираки "скапаните" бойбанди в скорошно интервю, уверявайки, че те са били част от причината за кризата в индустрията.

“Винаги е имало скапана поп музика. Помня, кого отвсякъде ни заливаха скапаните бойбанди от 90-те – винаги е имало такива неща", каза фронтменът на Suede. "Липсата на пари в музикалната индустрия създаде криза. Звукозаписните компании нямат средствата, за да си позволят да рискуват, затова създават такива поп звездички на конвейер.”
 
Макар и да не е бил посочен поименно, Williams се засегнал от коментарите на Аderson и в нарочен блогпост атакува бритпоп звездата, настоявайки, че договорите, подписани през 90-те с хора като Аderson, от инди-средите, са доказателството, че бюджетна криза няма.
 
“Всеки музикант, който успяваше да върже два акорда можеше и успяваше да подпише договор през 90-те… Дане изброявам поименно, защото няма да е честно към Еchobelly, Shed 7, Symposium, Menswear, Sleeper, Hurricane Number 1, Ride, The Bluetones, Ocean Color Scene, Northern Uproar, Chapterhouse, Curve, Salad, Adorable, Cud, Spacehog, Kula Shaker, The Audience, Powder, Kingmaker, Geneva… Да продължавам ли? Защото мога, а те тогава настина го направиха”, пише Williams.
 
И добавя: “Имаше няколко специални инди-банди и тогава, както ги има във всяко поколение. И точно както някои поп групи са безполезни, така някои са изключителни за всяко поколение. Съжалявам хората, които са тъврде тесногръди, за да оценят вторите. Светът е много по-вълнуващ с One Direction в него. И повече сърца ще бият учестено заради новия албум на 1D, отколкото някога са били за кой да е албум на Suede, когато и да е. Съжалявам, но това е истината.”

Свързани новини

Роби Уилямс - без дом

15.03.2022

Роби Уилямс с интимни признания

19.01.2022

Robbie Williams преиздава албуми

24.08.2021

Robbie Williams се събира с Take That

20.05.2020

Първи Коледен албум от Robbie Williams

11.12.2019


flash