Депардийо: Имам руски паспорт, но съм французин

"Имам руски паспорт, но съм французин", заяви днес френският актьор Жерар Депардийо в интервю пред денонощната спортна телевизия L`Equipe 21.

"Имам руски паспорт, но съм французин и със сигурност ще имам двойно гражданство - и белгийско", добави актьорът, като отрече да е приел новия си паспорт "за да избяга от данъчната система". Всъщност, той ще има тройно гражданство. "Ако исках да се крия от данъчните, щях да го сторя отдавна. Някои се спасиха преди 20 години", продължи Депардийо. Според него от 50 френски знаменитости, признати от французите и обявени от в. "Журнал дю диманш", "може би само 20 са във Франция, останалите 30 са другаде". "Нормално е хората да се съпротивляват. Аз съм гражданин на света. Посетил съм страни, където съм видял истински несправедливости. Това наистина не беше добро. Но аз не мога да направя нищо. Нещата трябва да се правят от политиците.

Аз понякога съм непохватен в изказванията си, но съм само едно човешко същество. Мога и да греша, но никога със сърцето си", подчерта той в Цюрих, където е поканен да присъства при обявяването на носителя на Златната топка от президента на ФИФА Сеп Блатер. "Той ме покани тук и това много, много ме ласкае", обясни актьорът присъствието си в Цюрих.


Свързани новини

Депардийо посрещнат като герой в Русия

07.01.2013

Депардийо доволен да го нарича руснак

04.01.2013

Путин даде гражданство на Депардийо

03.01.2013


flash