Депардийо посрещнат като герой в Русия

Френският актьор Жерар Депардийо, който в събота (5 януари) получи руски паспорт по решение на президента Владимир Путин, вчера беше посрещнат с огромни почести в руската република Мордовия. От прословутата със затворите си република му предложиха къща, жителство и министерски пост.

Мордовската столица Саранск беше първият град, който актьорът посети като руски гражданин. В 300-хилядния град Депардьо беше посрещнат по всички правила на знаменитото мордовско гостоприемство - на летището дойдоха лично ръководителят на републиката, председателят на Парламента и кметът. Жени в традиционни носии поднесоха на госта блини и пяха народни песни. Веднага след пристигането си Депардийо размаха новия си руски паспорт пред тълпата оператори и фоторепортери, които го чакаха на летището.

Мордовия е известна не толкова с туристическите си забележителности, колкото с около 20-те си затворнически лагери, разположени на територията й и изградени през сталинската епоха. Една от двете осъдени жени от пънк групата Pussy Riot излежава присъдата си в Мордовия.

Руските медии, които отразяват нашироко визитата на актьора, не уточняват колко време смята да остане в Русия. Депардийо трябва да се яви във вторник (8 януари) в парижки съд във връзка с дело за шофиране в нетрезво състояние в края на ноември.


Свързани новини

В кината от днес

08.02.2013

Джон Галиано срещу "Диор"

06.02.2013

Дисни пуска филми за Междузвездни войни

06.02.2013

Де Ниро остави отпечатъци на Алеята ...

05.02.2013

"Антураж" излиза по кината догодина

05.02.2013


flash