Gravity Co. се завръщат с нов албум на 13 декември

След дългогодишна работа Gravity Co.е готова с четвъртия си поред студиен продукт "Lost Satellite".

"Точно преди десет години на 13 декември 2002 г. излезе дебютният ни албум. Тогава се падаше и петък 13-ти. Ако щете го наречете традиция, но решихме представянето на новия албум да е на същата дата. Хубавото е, че успяхме навреме. Доста работихме по него и мисля , че добре се получи. Аз съм много доволен", сподели  фронтменът на бандата Явор Захариев.

Той обясни, че от времето от първия албум досега групата е претърпяла промяна в развитието си. "Ние сме музиканти и това е естествено. Звученето е много модерно, много приятно и хваща ухото още от първото слушане", сподели вокалистът.
Върнахме го десет години назад на първия рожден ден на бандата, когато излезе изключително популярният албум "U", който даде старт на успешната кариера на групата.

"Тогава се вдъхновявахме от едни неща, сега от други. Определено има промяна. Прекалено много стилове се смениха. Оттогава досега имаше вълни от пънк рок, който се върна на мода и ретро музика в по-модерен вариант", спомня си Явор.


И все пак групата не е избягала от това, което винаги е правила. Според Явор новият проект се доближава много до стила на първия албум. " Мисля че и този албум ще е така на тази дата след 10 години", надява се радостен вокалът.

"Като се има предвид от колкото време не сме издавали нов материал, чувствам го пак като дебют. Надявам се да сме се променили за хубаво. Основната част от това да си музикант е да се развиваш постоянно и да се подобряваш, и да не спираш да се забавляваш от това, което правиш. Предстои да пробваме новия албум на живо пред хората и да видим каква е реакцията им", каза клавиристът и основател на Gravity Co. Петър Съмналиев.

Освен фронтменът Явор Захариев за първи път в "Lost Satellite" има парчета, в които ролята на водещ вокалист е отредена и на Иво Чалъков и текстописецът Борис Чеширков. Дискът е мастериран от Майк Марш, работещ с някои от най-големите имена на световната музикална сцена, сред които Massive Attack, Depeche Mode, The Prodigy, Chemical Brothers и др.

"Както винаги имаше експеримент към подхода на албума. Решихме да си разпределим по един нетрадиционен начин ролите. Преди правихме всички парчета заедно и така стигахме до крайния резултат. Сега решихме с Петър първо да запишем демата и вокалите и така постепенно ги изчистихме. Цялото звучене на албума е много по-различно от това, което сме правили преди", разясни китаристът на групата Иво Чалъков, който се е справил с ролята на композитор на новия проект.

Рамки пред момчетата няма. Този път те са изпробвали нова формула и нямат търпение да видят резултата. Музикантите са акцентирали върху стерео ефектите и пространственото разположение на инструментите, за да получат напълно различна саунд концепция.

Борис Чеширков е автор на текстовете в този албум. "Креативното ядро се сплоти много добре. На Иво беше връчена основната роля на композитор. Заедно с Петър успяха да създадат такива картини, които ме вдъхновиха за текста на всяко едно парче. Текстовете описват нашето съществуваме тук в България като модерно мислещи хора, които се опитват да останат верни на себе си и на своите сетива. Текстовете са отворени към интерпретация и не са обвързани с конкретни истории, а по-скоро се опитват да очертаят едно емоционално състояние. Мисля че всеки един от почитателите ще има поне по едно парче, което да бъде много лично", каза поетът, който работи с групата от шест години.

Най-дълго записвания албум на Gravity Co. ще излезе на 13 декември след повече от пет години работа по него. Премиерата му ще е в столичния клуб "Mixtape 5" и ще бъде разделен на две части - в първата ще бъде изсвирен целият нов албум, а във втората Gravity Co. ще представят всички свои сингли и най-силните си концертни парчета.

След това шоу-промоция групата ще направи още десет концерта в големите български градове. След София бандата ще свири в Стара Загора на 14-ти, Пловдив на 25-ти, Русе на 27-ми декември. В турнето са включени и Бъргас, Варна, Велико Търново, Шумен и Казанлък. Групата се надява да се лансира и интернационално и да излезе на сцената на Румъния, Сърбия, Турция и Македония.

И нещо важно - "Lost Satellite" ще бъде пуснат за безплатно теглене и споделяне в интернет пространството. За феновете ще има и луксозно издание, но групата залага не на печалба от него, а той да достигне до колкото се може повече хора. Гъделът за най-запалените – специално издание на винил


Свързани новини

Deep Zone с ново видео

16.01.2013

Свищовски Gangam Style

11.01.2013

83-годишен e тотомилионерът от Бобошево

03.01.2013

Два български филма с награди в Германия

07.11.2012

Нейков и Войкова ще са новите господари

05.11.2012


flash