PSY измести Бан Ки Мун като най-известния кореец

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун се отказа от званието "най-известен кореец", отстъпвайки го на рапъра PSY  който изпя феноменално успешния хит Gangnam style.

Бан направи неочакваното признание в университета Дрейк в Де Мойн, столицата на американския щат Айова. "Веднъж бях представен от един журналист като най-известния кореец на планетата. Но съм принуден да отстъпя титлата на Сай, изпълнителя на песента Gangnam style", пошегува се генералният секретар, а аудиторията избухна в смях и го аплодира бурно.

Бан Ки Мун зае поста генерален секретар на ООН на 1 януари 2007 г. Той смени Кофи Анан. Преди да застане начело на световната организация Бан беше външен министър в периода 2004-2006.

Пътят към славата на неговия съотечественик Пак Дже-сан, по-известен като Сай е доста по-кратък. Той направи истински фурор тази година с парчето Gangnam style, което стана хит номер едно почти в целия свят. Песента оглави британския чарт, въпреки, че се изпълнява на корейски. Освен това тя зае второ място в класацията Хот 100 на "Билборд" и влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-гледания клип в YouTube.

С израза Gangnam style корейците описват разкошния живот, свързан с богатия район на Сеул - Gangnam, който често е сравняван с Бевърли Хилс. Самата песен е посветена на идеалното момиче, което знае кога да бъде скромно, и кога – диво.


Свързани новини

Рекодите на "Gangnam Style"

03.04.2023

Новата песен на PSY с 200 млн. гледания

06.06.2022

Psy се връща с нов албум

26.08.2015

"Gangnam Style" буквално счупи YouTube

04.12.2014

Psy feat. Snoop Dogg - "Hangover"

09.06.2014


flash