Мадона нарече Обама „черен мюсюлманин” и се извини

Мадона прикани почитателите си да гласуват за „черния мюсюлманин” Барак Обама на президентските избори на 6 ноември.

В концертен видеозапис, качен в интернет, Мадона заявява на сцената след концерт в понеделник във Вашингтон: „Днес е изненадващо и невероятно че имаме афроамериканец в Белия дом. Аз с вас ли съм? А вие с мен ли сте?”, възкликва тя и след леко объркване признава, че е малко замаяна. „И така, най-добре ще направите, ако отидете да гласувате - за Обама, нали? За добро или зло, съгласна съм, в Белия дом има черен мюсюлманин. Все пак е нещо. То означава, че има надежда за нашата страна”.


17 на сто от около 3000 избиратели, участвали в анкета през юни и юли, смятат, че Обама е мюсюлманин. Това е с 5% повече от 2008 г.

Малко по-късно попзвездата обясни, че умишлено се е изказала шеговито на сцената, когато нарече погрешно на концерт във Вашингтон президента Барак Обама „черен мюсюлманин”, предаде Ройтерс. Във видеоклип, качен в YouTube от зрители на концерта във Вирайзън Сентър в понеделник, 54-годишната певица произнася реч за свободата на словото.

Изненадващо и невероятно е, че имаме афроамериканец в Белия дом. Имаме черен мюсюлманин в Белия дом. Това означава, че има надежда в нашата страна. Обама се бори за гей правата. Затова трябва да подкрепите човека”, казва Мадона.


Известно е, че Обама, който се бори да бъде преизбран за втори мандат на 6 ноември, е практикуващ християнин, посочва Ройтерс.

В отговор на видеото, предизвикало фурор в медиите, Мадона направи декларация чрез говорителката си, че изказването й за религията на Обама е било шеговито. „Пошегувах се на сцената. Да, знам, че Обама не е мюсюлманин, но знам също, че много хора в нашата страна го смятат за такъв. А и да беше, какво от това? Исках да кажа, че добрият човек е добър човек, независимо на кого се моли. Не ме интересува каква е религията на Обама и никой в Америка не бива да го интересува”, казва певицата, цитирана от Ройтерс.


Свързани новини

Мадона издаде best of колекция

27.06.2022

Мадона пуска нов албум с ремикси

05.05.2022

Поп кралицата пак е сингъл

27.04.2022

Нов ремикс на "Frozen"

02.03.2022

Мадона режисира филм за себе си

17.02.2022


flash