Търси в сайта...

btv продължава битката си за "Господарите"

"БТВ Медиа Груп" (bTV Media Group) обяви, че предаването "Господари на ефира", излъчено на 10 септември в ефира на "Нова телевизия", нарушава правата на компанията по Закона за авторско право и сродните му права.

Във връзка с нарушението и нерегламентирано използване на чужди права днес, 11 септември, от Би Ти Ви са отправили претенциите си към Нова телевизия по официален път, става ясно от прессъобщение, разпространено от първата частна национална телевизия. 

Медията отново напомня, че притежава ексклузивните права върху оригиналния италиански формат Striscia la Notizia и българската версия на предаването за територията на страната, което преди около седмица от Би Ти Ви обявиха, че ще носи името "Господарите".

"Излъчването на предаване със съдържание, което копира Striscia la Notizia, без уредени права с правоносителите, е безпрецедентно за медийната практика в България, особено, когато нарушението е извършено от национална медия, каквато е Нова телевизия", допълват от Би Ти Ви.

Предаването "Господари на ефира", което за деветия си сезон се завърна в "Нова телевизия" след скандална раздяла с Би Ти Ви и завеждане на съдебни дела от страна на медията през пролетта на 2012 г., е регистрирано като марка на компанията "Глобал Вижън" на Маги Халваджиян. Това поясниха от настоящата му телевизия преди около седмица. По този начин те придобиват от тях правата над него.

По-рано от предаването допълниха, че са приключили съвместната си работа с италианския формат, тъй като с времето са се развили като самостоятелно предаване с много нови рубрики и допълнителни елементи. "През деветгодишната си история "Господари на ефира" претърпя много промени и следвайки логичния си път на развитие, се отдалечи значително от италианската версия, създавайки свой уникален облик", споделиха през юни от предаването.

Dnevnik.bg


Свързани новини

Deep Zone с ново видео

16.01.2013

Свищовски Gangam Style

11.01.2013

83-годишен e тотомилионерът от Бобошево

03.01.2013

Gravity Co. се завръщат с нов албум

07.12.2012

Два български филма с награди в Германия

07.11.2012


flash