Търси в сайта...

Хакери качиха клип на Азис на сайта на съда, осъдил Pussy Riot

Хакери качиха видеоклип на българския поп-фолк изпълнител Азис на сайта на съда, където се състоя делото срещу пънк-групата Pussy Riot, съобщиха руските медии.

В момента страницата на Хамовническия съд в Москва е недостъпна, но според агенция РБК той е бил преподреден и на него е стояла песента "Мразиш" на "скандално известния турски поп изпълнител AZIS." Над клипа беше изписано, че това е предаване на заседанието на съда, предава дневник.бг

Неизвестно защо на страницата стоеше фразата "Хамовнический суд Артемия Лебедева. Долго. Дорого. О*но", съдържаща името на известен интернет дизайнер и блогър.

Призивът "Свобода за Pussy Riot!!!" бе изписан пет пъти.

Вляво, където е менюто с функциите на съда, надписите бяха заместени с фрази като "Съдебно общество: навремето бихме ви разстреляли", "Съдебна практика: по зле няма накъде", "Съдебно производство: няма кой да ти помогне", "Справочна информация: знаем всичко за теб" и "Електронна приемна: все едно няма да ви помогнем".

Надписите на сайта сочат, че зад хакерската атака стои международното движение Anonymous. Преди да се появи клипът на Азис на сайта имаше призиви като "Справедливият съд може да бъде само открит" и "Момичетата от Pussy Riot са живи!".

В Хамовническия съд на 17 август бе произнесена присъдата срещу феминистките, които получиха по 2 години затворническа колония с общ режим.


Свързани новини

Deep Zone с ново видео

16.01.2013

Свищовски Gangam Style

11.01.2013

83-годишен e тотомилионерът от Бобошево

03.01.2013

Gravity Co. се завръщат с нов албум

07.12.2012

Два български филма с награди в Германия

07.11.2012


flash