Нови имена за изцяло обновения Sziget

Любимият ти фестивал с радост обявява цяла камара изпълнители, току-що потвърдили своето участие за 20-тата годишнина на фестивала.

На Main сцената ще излезнат британски инди рокери Maxïmo Park, легендарните Coast crew и The Roots. Известните холандци от Kraak & Smaak пък ще изнесат незабравимо шоу на Arena. Цели четири нови допълнения към лайнъпа ще взривят сцената A38, сред които певицата и композиторка Agnes Obel, бийтбокс феноменът Beardyman, лондончаните Citizens! и берлинската пънк банда Bonaparte! Срещнете се с всички тях, купонясвайте заедно с музикални фенове от повече от 60 страни това лято в Будапеща, между 6-ти и 13-ти август!

Британската банда Maxïmo Park е основана в началото на 2000-та година. През 2005-та година излиза техният дебютен албум, който им носи номинация за наградата Mercury. От тогава, благодарение на милионите им продадени албуми и невероятните им изпълнения на живо, бандата принадлежи към елита на британския инди рок.



The Roots също ще се присъединят към 20-тото издание на напълно обновения и обявен за най-голям фестивал в Европа. Те внасят великолепна смесица от хип-хоп, рок, поп, джаз и соул, доказвайки майсторството си с издадените им досега 10 студийни албума, но преди всичко, със запленяващите си изпълнения на живо.

Kraak & Smaak са една от най-вълнуващите находки, предоставена от холандската музикална сцена в последните 10 години. Брилянтно смесвайки джаз, фънк и соул с електронни елементи. Техните сетове са небрежни и елегантни, пълни с невероятно чувство за вкус, аплодирани от хиляди фенове навсякъде, където свирят.

Agnes Obel е може би най-талантливата съвременна изпълнителка, която може да ни предложи Дания. Певица и композиторка, която вече е спечелила невероятен брой награди и всепризната в цяла Европа. Agnes Obel залага на просто, чисто, меланхолично, но много приятно музикално звучене.

Дарън Форман, познат повече като Beardyman е хиперактивен шоумен от Лондон. Става известен със своята феноменална бийтбокс техника, както и с ексцентричните си лупинги по време на изпълнения на живо. BBC вече го коронова като „Кралят на Звука и Господар на ритъма”, а в последните години той се превърна в неотменна част  от най-големите британски фестивали.

Музиката на Citizens! е британска от глава до пети със своята дискретна, интимна, синт поп линия, комбинирана с бързи китарни рифове. Петчленната група с гордост ще представи своя най-нов албум Here We Are на възможно най-доброто място, а именно двадесетото издание на Sziget!



Bonaparte са може би по-впечатляващи от човека, чието име носят. Те са черната овца на съвременната берлинска пънк сцена. Известни със своите диви и шокиращи и приличащи на карнавал изпълнения, които включват огромен брой актьори, танцьори и музиканти на сцената.

Остават само 67 дни до Sziget номер 20! Предстартовата треска вече започна!

Повече информация за фестивала и за билетите може да откриете на: http://www.szigetfestival.bg/ и  http://www.facebook.com/SzigetFestivalBulgaria



flash