Откраднаха личната музикална колекция на Майкъл Джексън

Sony е изправена пред пореден сериозен проблем със сигурността на своите услуги, тъй като според последните данни хакери са успяли да изтеглят личният каталог с музика на Майкъл Джексън. Колекцията е притежавана от компанията и включва над 50 хил. песни, a в нея се съдържат и множество неиздавани парчета на популярният изпълнител. Sony е купила въпросният каталог през 2010г. за сума, която възлиза на $250 млн. информира cnet, цитиран от Digital.bg

По този начин това е най-голямата сделка от подобен тип в музикалната индустрия, а в момента представители на компанията разкриха, че всички файлове в колекцията са били компрометирани. Двама души от Великобритания са арестувани от полицията в страната по обвинение, че са извършили престъплението. Трябва да отбележим, че кражбата на скъпият каталог е установена още през април 2011г., когато хакери откраднаха данните на 77 млн. потребители на PlayStation Network.

Eдва сега, обаче от Sony официално потвърдиха за кражбата на музикалната колекция на Майкъл Джексън. В момента не разполагаме и с информация дали песни от откраднатия каталог се разпространяват нелегално в интернет. Предстои да видим дали задържаните ще бъдат обвинени за въпросното представление и дали съдържанието на богатият каталог ще се появи в глобалната мрежа.


Свързани новини

Агенти на Джако са знаели, че е болен

04.09.2012

Искат статуя на Джако в Москва

30.08.2012

Джо Джаксън оттегли иска срещу Мъри

16.08.2012

Роднините на Джако искат наследството му

25.07.2012

CNN обяви майката на Джако за изчезнала

23.07.2012


flash