Агенти на Джако са знаели за състоянието му

Електронни писма, публикувани от "Лос Анджелис Таймс" този уикенд показват под нов ъгъл психологическата нестабилност на Майкъл Джексън малко преди смъртта му, както и напрежението между него и организаторите на неговото турне, което трябваше да се състои в Лондон.

Според всекидневника 250-те страници писма показват до каква степен високопоставени ръководители на компанията, организираща концертите му - AEG, са били в течение на съмненията за психическата стабилност на Майкъл Джексън.

"Майкъл Джексън стои затворен в стаята си, натъпкан с лекарства и депресиран. Опитвам се да го накарам да се съвземе", пише Ранди Филипс - директор на отдела за концертната дейност - AEG Live, на своя началник Тим Лейуики.

Същият му отговаря: "Шегуваш ли се?" "Крещях му толкова силно, че стените потрепериха", продължава Ранди Филипс. Той е напълно вцепенен и парализиран, ненавижда се и е блокиран от страхове, в момент, когато трябва да започне шоуто", пише още той, цитирано от БГНЕС. В същия момент очакват Майкъл Джексън на пресконференция в Лондон, където той се появява с 90 минути закъснение. Ранди Филипс споделя още в писмо, че певецът е бил толкова зле, че се е наложило да го облича, заедно с неговия мениджър.

Изправени пред психическото състояние на "Краля на попа" от AEG Live започват да оказват натиск. "Той е притиснат, няма избор, подписал е договор". Тези писма противоречат на твърденията на AEG, че Майкъл Джексън е бил в добро състояние, както е потвърдил и лекар след обстоен преглед за подписването на договора. Седмици преди началото на турнето директора на спектакъла Кени Ортега е предупредил Филипс също в писмен вид: "Той показва силни признаци на параноя, на страхова невроза и на натрапчиво поведение" и настоява за психиатричен преглед на певеца. Ранди Филипс отказва.


 

Свързани новини

Искат статуя на Джако в Москва

30.08.2012

Джо Джаксън оттегли иска срещу Мъри

16.08.2012

Роднините на Джако искат наследството му

25.07.2012

CNN обяви майката на Джако за изчезнала

23.07.2012

Чуй неиздавана песен на Майкъл Джаксън

08.06.2012


flash