Тази вечер раздават музикалните награди на MTV Europe

Меломаните са в очакване на едно от най-значимите събития - раздаването на европейските музикални награди на MTV. Пищната церемония е в Белфаст тази вечер. Организаторите обещават истинско шоу, но по всичко личи, че тo ще бъде доминирано от екстравагантната Лейди Гага, която има номинации в 6 категории. 

Очаква се ексцентричната Лейди Гага да грабне двете най-големи отличия - за най-добра песен и най-добър видеоклип, именно с хита си Born this way. Певицата с нестандартна визия и привкус към скандалното е номинирана и за най-добър поп-артист, най-добра изпълнителка и най-добри концертни изяви. В тази категория тя ще премери сили с Coldplay, Foo Fighters и Red Hot Chili Peppers. За най-популярна песен ще се бори и Кейти Пери с Firework.

Заедно с младите си колеги е номинирана и изключително успешната Дженифър Лопес с хита си, който завладя сърцата милиони по света - On the floor.

Компания на дамите ще правят Бруно Марс и тийн-идолът Джъстийн Бийбър. За съжаление британката Адел няма да присъства на шоуто в Белфаст, защото се подготвя за операция на гласните струни. Тя обаче е номинирана за най-добра изпълнителка.

Част от участниците в битката за най-добър албум са Black Eyed Peas, Diddy Dirty Money, Енрике Иглесиас, Kings of Leon, Linkin Park и Ози Озбърн. Освен номинираните изпълнители на сцената в Белфаст, който е най-малкият град, домакинствал наградите на MTV Europe, на сцената ще се изявят и още много други звезди. Водещ на церемонията ще бъде Селена Гомес.



flash