Търси в сайта...

Избират съдебни заседатели по делото за убийство на Майкъл Джексън

Започва процедурата по подбирането на съдебни заседатели в  процеса за непредумишлено убийство на Майкъл Джексън въпреки възражението на защитата за изолирането на съдебния състав.

Апелационният съд потвърди без коментар решението на съдията по делото Майкъл Пастър, който постанови, че изолирането
от медиите на съдебните заседатели в хотелска стая по време нацелия процес би било ненужно, стресиращо и много скъпо начинание.

Изборът на съдебния състав започва в четвъртък сутринта, като първите пледоарии са предвидени за края на месеца. 58-годишният д-р Конрад Мъри е обвинен в непредумишленотоубийство за ролята му при внезапната смърт на певеца през юни
2009 година в навечерието на триумфалното му завръщане на концертната сцена.

Обвинението застъпва тезата, че Мъри престъпно се е отклонил от медицинските процедури при лечението на Джексън, който почина от свръхдоза пропофол. Препаратът е мощно анестетично средство, което се прилага  единствено в болнична среда, а не както в случая с починалия в домашни условия.   Навремето Мъри е бил нает от Майкъл Джексън като личен лекар за предстоящото му турне.  Според някои от свидетелите на обвинението, изслушани в досъдебното производство, Мъри се опитал да скрие  употребата на пропофол при третирането на безсънието на Краля на попмузиката. Освен това обвиняемият забавил повикването на спешна помощ, изписал стотици ампули  за лична употреба на Майкъл Джексън и не съобщил в Спешното отделение, че пациентът му е  взимал от мощния седатив вместо  приспиватнелно.


Докторът от Хюстън Конрад Мъри пледира невинен по обвинението за непредумишлено убийство. Ако бъде осъден, той може да лежи в затвора до 4 години.



flash