Започва Spirit of Burgas 2011

Днес в Бургас стартира четвъртото издание на най-мащабния български летен фестивал - Spirit of Burgas 2011.

На Централният плаж в Бургас вече е издигнато и най-голямото съоръжение – основната сцена, където ще са и гиговете на големите имена от световната сцена, е с височина 17 метра и 37 м дължина, с 220 kw звук и осветление. Сцените на фестивала са общо шест сцени - Основна сцена, Blues & Jazz Stage, Beck`Stage, Jack Daniel`s Rock Arena, На тъмно Stage и MaxBass.

Beck`stage е запазена за фенове, които ще могат да изпеят парче на някое от световните имена, които ще гостуват на тазгодишното издание на Spirit of Burgas. Изпълненията ще бъдат снимани и в реално време излъчвани на екран, близо до сцената, но "пренесени в друга реалност" - изпълненията ще се излъчват на фона на основната сцена и това ще допринесе за усещането им за истински звезди. Феновете ще имат осигурени текст, инструментал и аксесоари. Те ще могат да избират измежду разнообразни и жанрово различни парчета. В листата влизат хитове като Lift Me Up и Beautiful на Moby, Hedonism и Charlie Big Potato на Skunk Anansie, You Can`t Bring Me Down на Suicidal Tendencies, Diamond Eyes на Deftones, както и Директор на водопад на Милена и Ревю и Няма бира на Кръпка Блус Бенд. Beck`stage сцената ще е разположена на видимо място, срещу тази на "На Тъмно".

Определено най-чаканата звезда на сцената е MOBY. Той и неговата група ще свирят на главната сцена на SPIRIT of Burgas на 13-ти август. Американският денс гуру ще бъде за първи път в България като част от актуалното си турне, представящо новия му албум Destroyed.

Магнетичното френско трио Gotan Project ще наелектризира публиката на основната сцена на фестивала Spirit of Burgas, веднага след Suicidal Tendencies още в първия ден на фестивала на 12 август. Освен с емблематичните си музика, Gotan project са известни с невероятните си изпълнения на живо. Наелектризиращото им присъствие, съчетано с невероятна визия, превръщат концертите им в музикално празненство, към което никой не може да остане безучастен.

Mark Foggo`s Skasters ще бъдат хедлайнери на Jack Daniel`s рок арената също в първата вечер на фестивала. Много шумен, пълен с витамини и заразително весел, ФОГО със сигурност ще накара хилядите фенове на Spirit of Burgas 2011 отново да скачат по плажа и да пеят с цяло гърло химни като "The Day I Met Muhammad Ali", "Ska Pig" и най-вече символа на няколко поколения – "Hashish From Amsterdam".

Jeff Scott Soto (Джеф Скот Сото) е още едно важно рок име, което влиза в централната схема на Spirit-а за 13-ти август на основната сцена. Всички фенове могат да очакват и на плажа в Бургас да прозвучи гръмотевичното "Stand Up And Shout".

Smallman, P.I.F. и Piromania са централните български имена в програмата на основната сцена на фестивала.

Тазгодишното издание на Spirit of Burgas разширява обхвата си, добавяйки експериментално интерактивно представление към своята програма. Фестивалният дух ще се прояви и под купола на пътуващия из Европа експериментален арт проект Цирк Кумбо.

Виж програмата на фестивала тук


Свързани новини

Robbie Williams ни избрал заради плажа

07.07.2015

Мастило и Hayes & Y ще открият SPIRIT-a

29.06.2015

Robbie Williams на Spirit of Burgas 2015

17.03.2015

Solar води съзвездие от диджеи в Бургас

03.08.2012

С Busta Rhymes започва SPIRIT of Burgas

03.08.2012


flash