Търси в сайта...

Джони Деп роднина на Елизабет II?

Той е кралят на Холивуд, но може да се окаже, че в жилите му наистина тече синя кръв и има общ прародител с Елизабет II. Това пише за актьора Джони Деп британският вестник "Мирър".

В момента звездата присъства в новинарския поток заради участието си в поредното издание на "Карибски пирати", чиято премиера беше на 14 май на филмовия фестивал в Кан.

Генеалогът Ник Барат твърди, че любимецът на публиката има сходна с кралското семейство кръв. Според изследователя на родословните връзки американецът Деп има един и същи пра-пра-пра...-дядо (19 пъти пра-) с Нейно величество. Това означава, че той и Елизабет Втора са 20-и братовчеди.

Д-р Барат, който е изследовател на предаването на Би Би Си Who Do You Think You Are?, твърди, че е открил връзката между Деп и кралицата, когато е изследвал родословието на американеца. Тази връзка обаче се корени цели 500 и повече години назад във времето. Според проучването произходът на фамилията на Джони - Деп, идва от Deppes - френски хугеноти, живели през 14 в. в Англия. Д-р Барат установил, че хората от едно от разклоненията на фамилното дърво са потомци на Сър Уилям Гаскойн и съпругата му Маргарет Пърси, които живели в Йоркшир през 15 в. Маргарет - дъщеря на третия граф на Нортъмбърланд, е пряк потомък на крал Едуард III. А кралица Елизабет II 17 пъти правнучка на крал Едуард III. 


 


Кралската връзка на Джони се корени в нерегистриран брак от периода на 1600 г. между Ричард Дентън и Хелън Уиндебънк от Йоркшир. Това е единственото непотвърдено разклонение на семейното дърво, което води от Сър Уилям Гаскойн до холивудската звезда. Въпреки своите изследвания обаче д-р Барат признава, че няма как да бъде открито стопроцентово доказателство на теорията му.

Джони Деп е роден в Оуънсбъроу, Кентъки, през 1963 г. Неговите преки предшественици са били фермери, заселили се във Вирджиния около 1700 г. и търгували с местните индианци. Поради това д-р Барат е открил и кръстоска в рода му с племето чероки.

Дневник.бг



flash