Търси в сайта...

Мила Йовович и Риана на юбилея на Шахтьора Донецк

 Актрисата от украински произход Мила Йовович и американската звезда на ритъм енд блус музиката (R&B) Риана участваха снощи в пищния празник за 75-годишнината на украинския футболен отбор Шахтьор Донецк, заедно с политическия елит на страната и хиляди фенове.

"Горда съм, че съм тук с вас, за да празнуваме годишнината на един толкова велик отбор, шампион на Украйна и носител на купата на УЕФА за 2009 г.", заяви на руски Мила Йовович по време на грандиозното шоу, организирано на ултрамодерния стадион Донбас Арена в Донецк. Стадионът има 51 000 места и след година на него ще се играят мачовете от Европейското първенство Евро-2012, домакинството на което е поделено между Украйна и Полша. Сред зрителите на препълнения стадион бе президентът Виктор Янукович, който е родом от този индустриален район и поддръжник на отбора. Облечена в бяла рокля с дълъг шлейф, Мила Йовович изпя на руски Happy birthday и духна символично "свещите" на гигантска изкуствена торта, поставена насред моравата.

Носителката на четири награди "Грами" Риана изпя последните си хитове в края на спектакъла. Собственикът на Шахтьор Донец и на стадиона е най-богатият човек в Украйна (16 милиарда долара според сп. Форбс) Ринат Ахметов, приближен на украинския президент. Според печата откакто преди 15 г. купи Шахтьор, той е вложил за развитието на отбора 1,5 милиарда долара.

Честването бе предавано на живо от телевизия Украйна, собственост на Ахметов, и на големи екрани в центъра на Донецк, в Киев и още няколко украински града.



flash