Поли Генова не се класира за финала в Дюселдорф

Поли Генова не успя да класира България за финала на "Евровизия" в Дюселдорф. Песента й "На инат" е извън списъка с тези, които продължават напред в конкурса.

19 държави участваха във втория полуфинал на "Евровизия", 10 от тях останаха в състезанието. Това са Естония, Румъния, Молдова, Ирландия, Босна и Херцеговина, Дания, Австрия, Украйна, Словения, Швеция. Те бяха избрани за финалисти на базата на зрителско телефонно гласуване и вот на международно жури от музиканти.

За страната ни това беше седми опит в международния конкурс. Единствените изпълнители, достигали до края му са Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи, които през 2007 година ни класираха на пето място с песента "Вода".

Заключителната част на "Евровизия", в която ще се включат 25 държави, e в събота. Тогава освен вече познатите 20 песни, избрани от полуфиналите, зрителите на конкурса за първи път ще чуят и тези на Франция, Италия, Великобритания, Испания и Германия. Още от сега за победител е сочен представителят на Франция - 21-годишният тенор Амори Васили.



flash