Уйлям и Кейт на Корфу или на Сейшелите?

Докато Бъкингамският дворец не оповестява официално къде ще прекарат медения си месец Уйлям и Катерин, в гръцките и британските медии се ширят спекулации, че семейството ще посети родното място на дядото принц Филип.

Меденият месец за херцогът и херцогинята на Кеймбридж ще продължи само две седмици и новото семейство иска да го запази далече от светските погледи. Това в никакъв случай не намалява медийния интерес към събитието, дори напротив. Идеите за дестинации са толкова много, че двойката едва ли може да ги побере в две седмици, дори и да реши да ги прекара само на път, пише GRReporter, цитиран от Кросс.

Една от реалните възможности е гръцкият остров Корфу - от там е родом любимият дядо на Уйлям - принц Филип. В Корфу кръстникът му, бившият гръцки крал Константин, има голямо имение. В него със сигурност младоженците ще бъдат строго пазени от обективите на нахалните папараци. Филип е част от гръцкото кралско семейство, роден е на йонийския остров и е четвърти син на гръцкия крал Георгиос Първи и на кралица Олга. През 1947 година сключва брак за Елизабет Втора и получава титлата херцог на Единбург.
 
Според “Дейли мейл“, който се позовава на добре запознат източник, принц Уилям и половинката му Кейт ще изкарат незабравимо сватбено пътешествие на Сейшелските острови.
Изданието коментира, че ваканцията ще трае 10 дни и ще бъде пазена в пълна секретност. Началото й ще бъде в средата на май. Двойката ще отпътува до Сейшелските острови с частен самолет и после ще се придвижи до мястото, на което ще отседне, с хеликоптер от главния остров Махе. Там двамата младоженци ще се настанят във вила за 4000 лири на нощувка и с персонален готвач, който ще ги нагостява с пресни местни морски деликатеси.
 
Точното местоположение на вилата не се съобщава от съображения за сигурност. Специалисти от “Скотланд ярд“ вече са го посетили и са установили, че то е безопасно. Става дума за курорт, обграден от гори от кокосови палми, предлагащ почти пълна изолация. Плажовете били с ослепително бял пясък, а водата с тюркоазено цвят и кристална чистота. Мястото било обител на морските костенурки. Вилите в района били изработени ръчно от местна дървесина и имали и открити бани, частна градина, частен басейн сред скалите, павилион за йога и дървен кей. В района било забранено карането на джетове или подобни спортове, но силно се насърчавало гмуркането или карането на каяк.


flash