Честит рожден ден на Дейвид Бекъм!

Футболистът Дейвид Бекъм става на 36 години. Прочут секссимвол и модел, Дейвид Робърт Джоузеф Бекъм е роден на днешната дата в Лейтънстоун, Лондон, Англия.

На 11-годишна възраст печели награда за млад талант, връчена му от сър Боби Чарлтън. Играе като десен или централен полузащитник и прекарва голяма част от кариерата си като футболист на Манчестър Юнайтед, където изгряла звездата му за големия футбол. Преминава в испанския гранд Реал Мадрид, а от месец януари на 2009 е играч на тима от Серия А - "Милан".

Изключителните му пасове и изпъления от пряк свободен удар се превръщат в негова запазена марка. Най-запомнящ се от всички успехи през знаменития сезон е финалът в Барселона срещу Байерн Мюнхен. След 90 мин игра "баварците" водят с 1:0, а "червените дяволи" не приличат на себе си. С два гола в продълженията обаче Юнайтед печели в един от най-великите финали за всички времена. И двата гола идват след центрирания от корнер на Бекъм.

Бивш капитан на английския национален отбор по футбол. През 2006 г. се отказва от капитанската лента на родната си страна. След отказа си не бива повикан повече в националния отбор от новия наставник на "албионците" Стийв Макларън.

Женен е за поп певицата Виктория Адамс, от която има трима сина - Бруклин, Ромео и Круз. Семейството чака и първа дъщеря.

actualno.com



flash