И Ъшър дарява хонорара си от Кадафи

През последните няколко дни редица звезди, сред които Бионсе и Нели Фуртадо, обещаха да дарят за благотворителни каузи средствата, платени им за концерти пред членове на семейство Кадафи. Вчера от своя хонорар, получен от либийския лидер, публично се отказа и рапърът Ъшър.

Той обяви, че дава средствата за финансирането на проекти на "Амнести интернешънъл". Ъшър обяви, че възнамерява да дари на правозащитната организация щедрия си хонорар си, получен за изнесен концерт пред семейството на либийския лидер Муамар Кадафи.

Пред американските медии певецът заяви, че е бил разтревожен заради обстоятелствата около концерта, в който е участвал. Настоящата ситуация в Либия ме подтиква да даря парите за благотворителност, категоричен бе Ъшър. Жестът на американския изпълнител последва този, направен от няколко негови колежки.

През последните дни Бионсе, Марая Кери и Нели Фуртадо също обявиха, че ще дадат получените от семейство Кадафи пари за благотворителност. Бионсе например заяви, че дарява хонорара си от 1 млн. долара на децата, пострадали от земетресението в Хаити. Поп-изпълнителката била поканена да пее на екзотичен остров в Карибско море в новогодишната нощ в навечерието на 2009 г. Освен семейството на либийския лидер на партито са присъствали и други известни личности.

Преди дни "Ню Йорк таймс" съобщи, че няколко големи поп звезди, между които Марая Кери, Бионсе, и Лайънъл Ричи са изнесли високоплатени концерти на частни партита на семейство Кадафи.



flash