Търси в сайта...

Версаче не е убиван от мафията

Санто Версаче, собственик на едноименната модна група, отхвърли като напълно неверни твърденията на двама мафиоти за връзки между брат му - модния дизайнер Джани Версаче, убит през 1997 г. в Маями, и калабрийската мафия.

"Всеки, който твърди, че има връзка между ндрангетата (калабрийската мафия) и Джани Версаче, не е достоен да живее. Това са лъжи!", казва Санто Версаче в интервю, което ще бъде излъчено по частния телевизионен Канал 5. Версаче нарече "планина от лъжи и измислици" твърденията на  разкаялите се мафиоти, цитирани  в книга на журналиста Джанлуижди Нудзи, че Джани Версаче бил убит заради неизплатени дългове към ндрангетата. "Компанията Джани Версаче никога не е прала мръсни пари, нито се е занимавала с трафик на дрога".  
 
"Всички го знаят, целият свят ни познава", уверява Санто Версаче. Той напомня, че през годините, за които се говори в книгата, групата е имала невероятни печалби от стотици милиарди и е плащала стотици милиарди данъци. Собственикът на групата Версаче изтъква, че единият разкаял се мафиот е осъден за клевета, а другият досега не е правил каквито и да било разкрития. Той задава въпроса защо точно сега се разпространява всичко това. Санто Версаче ще заведе съдебен иск срещу всеки, който прави неверни твърдения.


flash