Уесли Снайпс влиза в затвора

Известният американски актьор Уесли Снайпс влиза от следващата седмица в затвора, където ще излежи тригодишна присъда, получена през 2008 г. за неплатени данъци.

На 19 ноември федерален съдия във Флорида постанови Снайпс да започне излежаване на присъдата, но без да посочи дата, на която актьорът да се предаде на властите, допълва БТА. 48-годишният Уесли Снайпс беше на свобода под гаранция в продължение на две години, докато обжалваше присъдата си от 2008 г. за укриване на данъци.

По-рано през тази година апелативен съд отхвърли молбата на актьора да преразгледа наложеното му наказание. Присъдата на Уесли Снайпс бе произнесена в края на април 2008 г., след като през февруари същата година актьорът бе признат за виновен по три еднакви обвинения - че не е подал задължителната годишна данъчна декларация за 1999, 2000 и 2001 г.

Според закона по всяко от обвиненията, за което е признат за виновен, съдът произнася отделна присъда. За всяка една от неподадените данъчни декларации максималната присъда е една година затвор. Сега съдът задължи Уесли Снайпс да се яви доброволно по обед на 9 декември в затвора "Маккийн" в гр. Луис, щата Пенсилвания, където ще излежи тригодишната си присъда. Уесли Снайпс е познат на зрителите с роли във филмови продукции като трилогията "Блейд", "Белите не могат да скачат", "Пасажер 57", "Изкуството на войната", "Разрушителят".

Неотдавна актьорът беше в Атланта за снимките на новия си филм "Master Daddy".

actualno.com



flash