Еминем, Бруно Марс, Лейди Гага и Алиша Кийс са номинирани за Grammy

Eminem получи номинация за награда Grammy тази нощ в категорията запис на годината за песента "Love the Way You Lie".

Eminem води с 10 номинации за наградите "Грами" за албума "Recovery. Рапърът, който се завърна в света на музиката през 2009 г. след петгодишна пауза, се съревновава в трите големи категории - албум, песен и запис на годината, както и в няколко рап категории.
 
Бруно Марс има седем  номинации, а рапърът Jay-Z и ексцентричната поп звезда Lady GaGa и кънтри групата "Лейди Антебелум" са с по шест номинации. Канадският идол на тийнейджърите Джъстин Бийбър е номиниран за най-добър дебют. В тази категория той си съперничи със своя сънародник рапъра Дрейк, с две британски групи - "Флорънс енд дъ машийн" и "Мъмфорд енд сънс", както и с американската джаз изпълнителка Есперанса Сполдинг.
  
Рокгрупите са слабо представени във водещите категории. Преобладават поп, хип-хоп и кънтри изпълнителите. Канадците "Аркейд файър" ще защитават славата на рок жанра в надпреварата за албум на годината с "The Suburbs". Те си съперничат в най-престижната категория на наградите "Грами" с Еминем ("Recoverey"),  "Лейди Антебелум" ("Need You Now"), Lady Gaga ("The Fame Monster") и Katty Petry ("Teenage Dream"). Песните , номинирани за запис на годината - категория, която отчита заслугите на изпълнителя и на продуцента, са  "Nothin' On You," на рапъра B.o.B с Бруно Марс, "Love The Way You Lie" на Eminem с Rihanna, "F*** You" на Си Ло Грийн,  "Empire State Of Mind" на Джей-Зи и Алиша Кийс, "Need You Now" на "Лейди  Антебелум".
 
Три от тези песни - "Love The Way You Lie" на Еминем с Rihanna, "F*** You" на Си Ло Грийн и "Empire State Of Mind" на Jay-Z и Алиша Кийс са номинирани и за песен на годината - категорията за авторите на песните. В нея са също "Beg Steal or Borrow" на Рей Ламонтан и "The House That Bilt Me" на Миранда Ламбърт.
  
Еминем се завърна в светлините на прожекторите през май 2009 г. с албума "Relapse", който се превърна в един от хитовете на годината. Той му донесе и две награди "Грами". така грамофончетата му станаха общо 11. "Recovery" излезе през юни тази година. Досега Еминем не е печелил наградата "Грами" за албум на годината.
 
Наградите "Grammy", които се присъждат в 109 категории ще бъдат обявени за 53- път на церемония в Лос Анджелис на 13  февруари 2011 г. Отличията, смятани за музикален еквивалент на наградите "Оскар", се присъждат от Националната академия по звукозапис на САЩ. .

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НОМИНИРАНИ



flash