Кино хитовете на Warner Bros. през 2011 - part 2

Ето още 5 от най-интересните заглавия на Warner Bros., който ще направят премиерата си през 2011:

 

"Хари Потър и Даровете на смъртта" 2
(The Deathly Hallows Part II)

Както и предрекохме, първата част от финала на хитовата поредица чупи всякакви рекорди, а едва ли ще сме кой знае какви пророци, ако кажем, че сме още по-големи оптимисти по отношение на сумите, които ще натрупа втората, заключителна част на сагата.

Битката между доброто и злото в лицето на Хари Потър и зловещия Лорд Волдемор този път идва и на 3D, a сред основните действащи лица няма никакви промени спрямо настоящата серия.

В главните роли ще видим отново Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт, умело подпомагани от Ралф Файнс, Хелена Бонъм Картър и компания, режисьор е Дейвид Йейтс, а заплануваната поява на тоталния хит на екран е през юли.

Премиерна дата: 15 юли 2011 г.

Final Destination 5

Още един сикуел, този път на далеч по-малко успешна поредица, но не във фентъзи, а в хорър жанра. Вероятно дори и да не сте фен на сагата, поне сте запознати с основната сюжетна линия, която се повтаря във всеки епизод, само че с нарастваща доза бруталност в сцените.

Мотото е "където и да отидеш, не можеш да измамиш смъртта", в ролите на обречените опитни зайчета са почти неизвестните Ема Бел, Тони Тод, Майлс Фишър и Къртни Ванс, а трагичната им съдба умело се дирижира от режисьора Стийв Куейл.

Може и да не е филмът на годината, но поне феОще един сикуел, този път на далеч по-малко успешна поредица, но не във фентъзи, а в хорър жанра. Вероятно дори и да не сте фен на сагата, поне сте запознати с основната сюжетна линия, която се повтаря във всеки епизод, само че с нарастваща доза бруталност в сцените. Мотото е "където и да отидеш, не можеш да измамиш смъртта", в ролите на обречените опитни зайчета са почти неизвестните Ема Бел, Тони Тод, Майлс Фишър и Къртни Ванс, а трагичната им съдба умело се дирижира от режисьора Стийв Куейл.

Може и да не е филмът на годината, но поне феновете в жанра ще го посрещнат доволно усмихнати.

Премиерна дата: 26 август

 

Contagion

Дори и без да споменаваме Оскара на Стивън Содърбърг, достатъчно е да кажем, че това е човекът, на когото дължим заглавия като "Бандата на Оушън", "Трафик" и "Сириана", за да заинтригуваме всеки киноман.

Този път обаче, прочутият режисьор се е захванал с доста нетрадиционна тема. Трилърът разказва за последствията от световна вирусна епидемия, а ако погледнем имената в каста, става ясно, че се търси максимално въздействащ ефект.

Кейт Уинслет, Мат Деймън, Гуинет Полтроу, Джъд Лоу, Марион Котиярд, Лорънс Фишбърн - дори не можем да си представим колко ли струва тази плеяда в цифри, но едно е повече от ясно - определено това е филм, който едва ли ще пропуснем.

Премиерна дата: 21 октомври

Happy Feet 2

Сладурската анимация "Весели крачета", която покори киномани от всички поколения през 2006 г., се завръща пет години по-късно, само че с далеч по-сериозна визия (3D) и далеч по-сериозни амбиции в боксофиса.

Редиците на императорските пингвини не са се променили особено - режисурата отново е дело на Джордж Милър, а озвучаването залага на познатите гласове на Робин Уилямс и Илайджа Ууд, този път подпомогнати от Мат Деймън, Алесия Мур и изненадата в лицето (или гласа) на Брад Пит.

Е, нов Оскар едва ли ще има, но сме убедени, че няма да съжалявате, ако решите да прекарате времето си в компанията на няколко чаровни пингвина, за които животът е преди всичко забавление.

Премиерна дата: 18 ноември

Sherlock Holmes 2

След безспорния успех на първата част, на всички бе ясно, че няма да се разминем и без втора.

Отново с Гай Ричи на режисьорския стол, отново с титулярите Робърт Дауни Джуниър като Шерлок и Джъд Лоу като Уотсън, но и със свежа кръв в лицето на Джаред Харис като бруталния професор Мориарти, звездата от трилогията "Милениум" Наоми Рапас и др.

Битката между Холмс и най-големия му враг винаги е била вълнуваща в романите на Артър Конан Дойл, вярваме, че ще е не по-малко интригуваща и пресъздадена с модерните кино тенденции и неповторимото британско чувство за хумор и на екран.

Премиерна дата: 16 декември

Какво още заслужава вниманието ни на голям екран - вижте тук!

avtora.com



flash