Търси в сайта...

Кино хитовете на Warner Bros. през 2011 - part 1

От Warner Bros. са ни подготвили доста интересни заглавия за следващата година, като някои от тях определено не можем да пропуснем. Ето какво препоръчваме да отразите на голям екран:

Unknown

Драматичен политически трилър, в който доскорошният режисьор на музикални клипове Джейми Колет Сера ще се опита да ни докаже, че умее да реализира и далеч по-стойностни продукции от второразредни хорър заглавия като "Къщата на восъка" и "Сираче".

Този път обаче, сме обнадеждени - зад гърба му седи не кой да е, а именитият продуцент Джоуел Силвър, а в каста откриваме имена като неповторимия Лиъм Нийсън, ветеранът Франк Лангеля, Ейдън Куин, Даян Крюгер и младата надежда Дженуари Джоунс.

Сюжетната линия също звучи обещаващо - д-р Мартин Харис се събужда в Берлин след автокатастрофа, за да установи, че съпругата му не го разпознава, а друг мъж е приел неговата самоличност. Предстои му не просто битка с реалността, но и със самия себе си.

Премиерна дата: 18 февруари

Red Riding Hood

Може и да звучи като поредната екранизация на прочутата приказка на Братя Грим, но повярвайте - този филм е далеч от подобно понятие.

Лентата е предназначена най-вече за лица над 18 години, а режисурата й е дело на Катрин Хардуик, позната от първата част на хитовата фентъзи поредица "Здрач". Очевидно носталгията по върколаците не я е подминала и тук, тъй като в историята младата холивудска надежда Аманда Сейфрид, облечена в приказна червена роба, е влюбена в беден дървар, а селото й е тормозено от зловещо създание от горепосочения тип.

В каста откриваме още Гари Олдман, Джули Кристи, Вирджиния Медсън и компания, а любопитно е, че продукцията е реализирана с любезната финансова помощ на самия Леонардо ди Каприо.

Премиерна дата: 11 март

Born to be Wild

Захващаме зоо-тематиката с един невероятен филм - документалната драма Born to Be Wild.

За разлика от друго подобно предложение сред заглавията, героите не са рисувани, а реални в съвсем истинския смисъл на думата - историята разказва за няколко местни в Борнео, които се борят за оцеляването на осиротели и ранени маймуни и слонове. Приказката за съвместното им съжителство може да стопли сърцето на всеки зрител и да го накара да се замисли в каква посока върви днес човечеството.

Режисурата е дело на Дейвид Ликли, а в гласа, който ще ви води на екран, можете да разпознаете кино легендата Морган Фрийман.

Премиерна дата: 8 април

The Hangover 2

Ако сте гледали първата част на лентата, превърнала се в хит през 2009 г., вероятно сте наясно, че и в продължението едва ли ще видите нещо кой знае колко различно.

Редовите титуляри Брадли Купър, Джъстин Барта, Ед Хелмс и Зак Галифианакис ще се пренесат от Лас Вегас в Банкок, където и този път ще демонстрират, че и леко циничният ситуационен хумор е достатъчна гаранция за успех. Е, за всеки случай режисьорът Тод Филипс отново се е застраховал и си има атрактивна гост-звезда. Не, не е Майк Тайсън, нито тигърът му, но е самият президент на САЩ Бил Клинтън, за когото това е дебют в света на киното.

Засега все още не знаем дали сценаристите са вмъкнали някоя палава стажантка в сюжета, но пък като знаем какви изпълнения се разиграваха в оригинала, можем да се доверим единствено на максимата "Никога не казвай никога".

Премиерна дата: 26 май

 

The Green Lantern

Мнението ни за актьорските способности на Райън Рейнолдс едва ли ще се подобри кой знае колко след този филм, но при всички положения фантастичният блокбъстър има всички шансове да се представи повече от прилично в боксофиса.

Надеждата ни за приятни два часа в киносалона е свързана най-вече с режисьора Мартин Кембъл, който до този момент не ни е оставял да скучаем с хитове като "Казино Роял" и "Маската на Зоро".

Сюжетната линия разказва за братство от войни, които пазят реда в необятната вселена и се изправят срещу всеки враг, нарушаващ справедливостта. Koгато обаче, между тях за първи път попада един нормален човек, те са твърдо убедени в неспособността му да се справи с тежките предизвикателства.

Премиерна дата: 17 юни

avtora.com



flash