Джъстин Бийбър обра Американските музикални награди

Джъстин Бийбър обра Американските музикални награди, засенчвайки Еминем с 4 отличия, включително за изпълнител на годината.

Певецът спечели и статуетките за любим поп албум, за пробив на певец и за любим изпълнител-мъж. "Аз съм от най-малкия град в света от около 30 000 жители", заяви Бийбър при приемането на отличието за пробив на годината. "Никога не съм мислил, че това е възможно", призна младата звезда. След това благодари на Майкъл Джексън при връчването на наградата за най-добър поп-изпълнител. "Без Майкъл Джексън никой от нас не би бил тук", изтъкна той.

 

Роденият в Стратфорд, Онтарио тийн-идол живее в САЩ и е може би най-горещата стока в света на музиката. Албумът му "My World 2.0" е продаден в близо 2 милиона копия в САЩ от излизането му по-рано през годината досега. Еминем и кънтри-триото "Лейди Антебелум" водеха в номинациите с по 5 всеки. Рапърът в крайна сметка бе отличен в 2 категории в рап/хип-хоп категорията, за любим изпълнител мъж и албум. "Лейди Антебелум" получи само един приз, за най-добрата кънтри група. Лейди Гага отнесе женското отличие в категорията поп/рок. Любима поп/рок група се оказа "Блек Айд Пийс". Риана бе призната за най-добра изпълнителка на соул и R&B музика. Брад Пейсли и Тейлър Суифт бяха обявени за номер едно в кънтри раздела на наградите. "Мюз" надделяха в алтернативната рок музика, Шакира е номер едно в латино музиката.



flash