Раздoха наградите "Латино Грами"

Мексиканското поп-трио Камила и доминиканската меренге-звезда Хуан Луис Гера бяха големите победители в нощта на латиномузиката, като получиха по три "Латино Грами" в топ-категориите.

Песента на Камила "Mientes" стана песен на годината и запис на годината, докато Гера получи наградата за албум на годината за "A Son de Guerra". Гера получи и наградите за най-добър съвременен тропичекси албум и най-добра тропическа песен за "Bachata en Fukuoka".

С това наградите "Латино Грами" на звездата стават общо 15. Той заяви, че се радва на успеха на триото Камила, които получиха и наградата за най-добър поп-албум, изпълняван от група, за "Dejarte de Amar". Победителите заявиха, че не са очаквали такъв успех. Сред останалите победители са аржентинеца Густаво Черати, награден за най-добър рок-албум с "Fuerza Natural" и песен за "Deja Vu". Черати е в кома откакто получи удар по-рано тази година.

Наградата за най-добра градска песен е за испанската хип-хоп изпълнителка Мала Родригес за "No Pidas Perdon". Панамският певец на салса Рубен Бладес е отличен за своя авторски и изпълнителски албум "Cantares del Subdesarrollo", бразилецът Жилберто Жил отнася наградата за най-добра популярна бразилска музика за албума си "Banda Dois" и за най-добър албум с бразилски корени за "Fe Na Festa".

Кубинецът Артуро Сандовал е отличен за най-добър инструментален албум за "A Time For Love". Канадската певица Нели Фуртадо получи отличието за най-добър поп-вокал сред жените с първия си испаноезичен албум "Mi Plan". "Не мога да повярвам, не съм приготвила нищо", заяви тя на испански, докато получаваше наградата си. "Благодаря ви за подкрепата ви и вярата ви в мен"



flash