Премиера на Хари Потър и даровете на смъртта

Звездите от поредицата за Хари Потър се появиха на червения килим в Лондон за световната премиера на първия от двата филма, с които приключва сагата за приключенията на момчето вълшебник.

Хиляди почитатели се събраха на Лайчестър Скуеър преди паметното събитие, с надеждата поне да зърнат 21-годишния Даниел Радклиф, 20-годишната Ема Уотсън, както и 22-годишния Рупърт Гринт

"Хари Потър и Даровете на смъртта: Част първа" е първият от двата филма, базирана на седмата и последна книга на авторката Джоан Роулинг. Снимките на Част първа и Част втора приключиха по-рано тази година и тримата актьори в момента са изправени пред несигурно бъдеще, тъй като ще трябва да изоставят екранните си образи и да се впуснат в света като възрастни хора.

"Това е краят на една епоха", заяви Радклиф, "Признавам, че плаках като момиче" и добави, че когато снимките са приключили всички са били тъжни. Все пак, той призна, че се радва, че ще може да продължи напред с живота и кариерата си, като допълни: "Десет години са достатъчно за един екранен герой".

А какво ще се слува от тук натам?  Рупърт Гринт твърди, че няма идея какво ще прави. Готов е на всичко, стига да е съвсем различно. Ема Уотсън учи в университет, но ще продължи и кариерата си на актриса. Даниъл Радклиф предпочита да се съсредоточи върху комедията. И тримата са категорични, че никога вече няма да се снимат във филм за Хари Потър.

                                                        Вижте снимки от премиерата

 



flash