Търси в сайта...

Продават корица на Супермен за 500 хиляди долара

Рисунка от корицата на комикса за Супермен от 1942 ще бъде продадена днес, като експертите смятат, че тя може да донесе поне 500 хиляди долара.

Рисунката от корицата на 14-ия брой на Супермен, известна като корицата "Superman Patriotic Shield", се описва от търговската къща ComicConnect.com като "най-ценната рисунка от оригинален комикс, която все още съществува".

Илюстрирана от Фред Рей, скечът показва Супермен с орел на едната си ръка пред щит със звезди и червено-бели ивици. Той се смята за определящ за статуса на екшън героя като американска икона през 20-ти век. Стивън Фишър, изпълнителен директор на ComicConnect.com, смята, че оценката от 500 хиляди долара е сдържана, а цената ще зависи от условията на пазара на колекционерски предмети.

По-рано тази година две книги с комикси, показващи Супермен от 1938 и Батман от 1939 поставиха рекорди с 1 милион долара и 1,075 милиона. Оригиналната корица е още по-рядка. Продаваната на търг корица идва от колекцията на 88-годишния Джери Робинсън, член на екипа на Батман и създател на Джокера. Той ще подаде и корицата на комикса "Double Guns", който включва Батман, Робин и голяма рисунка на Джокера.



flash