Обявиха номинациите "Избор на публиката"

Сагата "Здрач" доминира при обявяването на номинациите за наградите "Изборът на публиката". Третият филм от поредицата, "Затъмнение", ще си оспорва отличията в осем категории, предадоха световните информационни агенции.

"Здрач: Затъмнение" е с номинации за най-добър филм и най-добра драма, най-добро екранно партньорство /Робърт Патинсън, Кристен Стюарт и Тейлър Лотнър/. Индивидуално Патинсън и Лотнър са номинирани в категорията за най-добър актьор, а Стюарт - за най-добра актриса. Патинсън и Стюарт са с номинации и за любими филмови звезди под 25-годишна възраст.

"Здрач: Затъмнение" ще си оспорва отличието за най-добър филм с "Алиса в страната на чудесата", "Генезис", Железният човек 2" и "Играта на играчките 3".

Във филмовите категории Робърт Дауни младши е с номинации за най-добър актьор, най-добра екшън звезда и най-добро екранно партньорство с Дон Чийдъл.

Филмите "Генезис" и "Железният  човек 2" са съответно с по три и две номинации. В категориите за телевизия драмата "Анатомията на Грей" е с индивидуални актьорски номинации за Патрик Демпси и Сандра О. Демпси,  и Елън Помпео са номинирани за любим телевизионен лекар. С по две номинации в музикалните категории са Еминем, Кари Ъндърууд, Кейти Пери, Бионсе, Пинк, Тейлър Суифт и Лейди Гага.

За разлика от номинациите за отличията "Оскар" и "Златен глобус", които се определят от професионалисти, носителите на наградите "Изборът на публиката" се посочват от фенове, гласуващи в интернет. През изминалите години гласуването за любими звезди и продукции от света на киното, музиката и телевизията се организираше от "Галъп". От 2006 г. почитателите могат да гласуват в интернет.Тази година гласуването ще продължи до 7 декември. Отличията "Изборът на публиката" ще бъдат раздадени на 5 януари 2011 г. в "Нокиа тиътър".

Ето и номинациите за наградите "Изборът на публиката" в някои от категориите за кино, телевизия и музика:

-Кино-най-добър филм - "Здрач: Затъмнение", "Алиса в страната на чудесата", "Генезис", "Железният човек 2", "Играта на играчките 3"

 -най-добра драма - "Алиса в страната на чудесата", "Скъпи Джон", "Генезис", "Социалната мрежа", "Здрач: Затъмнение"

-най-добър екшън - "Железният човек 2", "Kick-ass - Шут в г*за!", "Принцът на Персия: Пясъците на времето", "Агент Солт", "Робин Худ"

- най-добра комедия - "Дърти хлапета", "Луда нощ", "Сексът иградът 2", "Денят на Свети Валентин", "Лесна, А?"

- най-добър филмов актьор - Джони Деп, Леонардо ди Каприо,Робърт Дауни младши, Робърт Патинсън, Тейлър Лотнър

- най-добра филмова актриса - Анджелина Джоли, Дженифър Анистън,  Джулия Робъртс, Кристен Стюарт, Катрин Хейгъл

- любима филмова звезда под 25 години - Кристен Стюарт, РобъртПатинсън, Ванеса Хъджънс, Зак Ефрън, Ема Уотсън

- екранно партньорство - Тина Фей и Стив Карел /"Луда нощ"/,Леонардо ди Каприо, Джоузеф Гордън-Левит, Елън Пейдж, Том Хардии Дилийп Рао /"Генезис"/, Робърт Дауни младши и Дон Чийдъл/"Железният човек 2"/, Джейдън Смит и Джеки Чан /"Карате кид"/, Робърт Патинсън, Кристен Стюарт и Тейлър Лотнър /"Здрач:  Затъмнение"/Телевизия

- телевизионна драма - "Добрата съпруга", "Клюкарката", "Анатомията на Грей", "Доктор Хаус", "Дневниците на вампира"

- телевизионна комедия - "Теорията за Големия взрив", "Хор", "Как се запознах с майка ви", "Модерно семейство", "Двама мъже и половина"Музика

- най-добър изпълнител - Еминем, Енрике Иглесиас, Майкъл Бубле, Тим Макгро, Ъшър

- най-добра изпълнителка - Кари Ъндърууд, Кейти Пери, Лейди Гага, Пинк, Тейлър Суифт

- любима поп звезда - Бионсе, Лейди Гага, Кейти Пери, Пинк, Риана



flash