5 съвета как да ходим на високи токчета

Някога питали ли сте се защо някои ваши приятелки могат да вървят, дори и да тичат, дълго на високи токчета, без да паднат и без да се уморят? Ходенето на високи токчета всъщност си е голямо предизвикателство за всяка една жена, макар и често да ги носи, пише woman.hotnews.bg.
 
Да, всички знаем, че трябва да стъпваме бавно и на пръсти, за да запазим най-добро равновесие, но ето какво още можем да направим, за да си улесним придвижването на токчета: 
 
Възпитайте свода си 
Сводът на крака ви ще заеме формата на обувките, които носите най-често. Така че за да се чувствате удобно на високи токчета, просто ги обувайте често, за да може сводът ви да свикне с тях. 
 
Преценете широчината на обувките 
Не се пристягайте в името на красивите обувки, защото това може да деформира краката ви. А и няма нищо по-болезнено от обувки, които се врязват в кожата ви. 
 
Преценете къде пада тежестта 
Когато токчетата са много високи, цялата тежест пада върху предната част на стъпалата и пръстите, което всъщност предизвиква силната болка, която изпитваме след няколко часа на токчета. 
 
Вето над платформите 
Те са истински врагове на бързото ходене, дори могат да бъдат много опасни, ако стъпите накриво. 
 
Носете токове с различна височина 
За да не свикне стъпалото ви само на една височина. Дори е най-добре да сменяте обувките си през деня, това би било много благоприятно за стъпалата ви. 

Свързани новини

Най-очакваното модно събитие

20.02.2024

Кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Пробуждане на модата

21.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023

Всичко е розово!

24.07.2023


flash