Филърите не са това, което бяха

„Преди години се наблягаше на разликата между отделните продукти и се акцентираше на  качеството и съставките им. Новият повей е да се търси правилно поставената диагноза в естетичната дерматология, както имаме диагностика в конвенционалната медицина”, каза д-р Ана Пейкова след завръщането си от конгреса по естетична медицина в Монако, откъдето донесе горещи новини.

„Какъвто и филър да използваш,  каквато и апаратура и техника да имаш, ако не знаеш как да работиш с нея и не знаеш за кое лице е подходяща, няма да свършиш правилно работата. Бях на обучение при изключителния тренер на „Алерган”. От неговите презентации стана ясно, че най-важното в съвременната естетична медицина е иновацията. Независимо дали ще става дума за филъри, ботокс или апаратура, тя да бъде съчетана с правилното разбиране на нещата, да се съчетае с квалификацията и образоваността на терапевта. Така се постигат добрите резултати”, добави д-р Пейкова.

Тя разказа, че са създадени медицински кодове, чрез които поставяйки филър в определени точки, лекарят постига най-добрият лифтинг ефект.  „Може да се коригират дори асиметрии, вследствие на катастрофа или тумор.  Различното в естетиката е, че вече пациентът може да определи как иска да изглежда – красив, щастлив, сериозен, различен или  нормален и естествен, но малко по-млад. Инжектирайки в тези отделни кодове, лекарят може да постигне това, което пациентът иска да постигне като като емоция."

Посочени са три места, но лекарят избира най-целесъобразното и подходящо за конкретния пациент и нуждите му.  И понеже всичко зависи от неговата преценка, обучението му е много важно. Ако трябва да се повдигне горната част на веждата, има определено отстояние от мускула, което трябва да се спази.  Същото важи за средната или долната част на лицето. Дори една добре оформена брадичка, която прави овалът триъгълен, съвсем променя външния облик на човека и го прави да изглежда естествен, по-млад и свеж. 

"Тенденцията е да се набляга на естествената красота, макар че отделните раси имат различно виждане за нея. Европейците предпочитат да изглеждат естествени, докато ориенталците, към които спадаме и ние като манталитет, искат да изглеждат красиви. Азиатците пък мечтаят да бъдат различни. Това е новото и интересното в естетичната медицина”, поясни д-р Ана Пейкова, която усвоила и как могат да се увеличат устните, без да се инжектира нищо в тях – чрез повдигане на назо-лабиалните гънки и оформяне на контура.

 „Американците работят в тази насока.  Лекарят става скулптор и затова трябва да познава много добре анатомията на лицето и физиологията, за да да знае на каква дълбочина се инжектира продукта. Защото и най-прекрасният продукт, ако се инжектиран на неподходящо място и в неправилния слой на кожата, може да няма никакъв или да се получи дори отрицателен ефект.  Затова акцентът е върху уменията и знанията на лекаря и правилно избрания слой на дермата”,  завърши д-р Пейкова.


Свързани новини

Най-очакваното модно събитие

20.02.2024

Кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Пробуждане на модата

21.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023

Всичко е розово!

24.07.2023


flash