Prada пусна собствен телефон

Известната модна къща Prada показа своя нов собствен смартфон, съобщава технологичният блог Engadget, цитиран от dnevnik.bg

 
Луксозният телефон, произведен от корейската компания LG, се отличава със стилен черен дизайн и голям 4.3-инчов екран. Операционната система е Android, но обликът ѝ е силно модифициран, за да съответства на модната насоченост на фешън аксесоара. Версията на Android е 2.3.7 Gingerbread, но от LG обявиха, че ще бъде обновена до 4.0 Ice Cream Sandwich в най-скоро време.
 
Под лъскавия корпус се крие двуядрен OMAP4430 процесор с мощност 1 GHz и 8-гигабайтова вградена памет. Вградената в устройството камера може да заснема 1080p Full HD видео, а софтуерът за правене на снимки позволява ръчно управление на фокуса.
 
Монохромният дизайн на интерфейса не се нарушава от новоизтеглени приложения благодарение на интегрираната система за подмяна на иконите им. Вграденият софтуер не предлага изненади и разнообразие, като приложението за управление на социални мрежи реално е единственото по-специално.
 
Телефонът Prada ще се появи първо на пазара в Южна Корея и Европа през януари 2012 г. Стартовата му цена все още се пази в тайна.


flash