Модните събития на годината в снимки

Ето и кои са най-големите събития в модата през 2011г:

1. Уволнението на Джон Галиано от "Диор"-

Галиано бе главен дизайнер на модната къща от години, но след отправени от него расистки обиди към посетители в парижко кафене, бе уволнен. Галиано бе осъден на 6000 евро глоба, след като бе признат от съда за виновен по обвиненията за отправяне на антисемитски обиди. Творецът се забърка в скандала, след обилна употреба на алкохол и след това се наложи да се подложи на терапия. Самият дизайнер сподели, че най-голямото наказание за него е било уволнението му от "Диор".

2. Сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън-

Кралската венчавка се превърна в едно от най-значимите и обсъждани събития за 2011 година, както в световните новини, така и в модните хроники. Милиони хора по цял свят със затаен дъх очакваха да видят каква сватбена рокля си е избрала Кейт Мидълтън и не останаха разочаровани. Творението на Сара Бъртън вече е в музей, а и осигури на дизайнерката титлата "Дизайнер на годината".

3. Миранда Кер на ревюто на "Виктория Сикрет"-

Това, че роди първото си дете в началото на годината, не попречи на съпругата на Орландо Блум да запази красивите форми на тялото си и отново да бъде топ модел на най-известната марка бельо, като облече сутиен със скъпоценни камъни на стойност близо 2 милиона долара.

4. Виктория Бекъм вече е топ дизайнер -

Съпругата на Дейвид Бекъм получи официално признание като дизайнер, след като й бе връчена награда от Британската модна асоциация за дизайнерски бранд на годината. Виктория беше толкова развълнувана на церемонията, че дори се разплака.

5. Дизайнерите в крак с кризата -

Донатела Версаче обяви, че за да се справи с финансовата криза, трябва да намали цените на дрехите си. Концернът пусна дрехи и аксесори за верига масови магазини. Артикулите носят бранда, но са в пъти по-евтини.



flash