Джони Деп ще режисира първия си филм от 25 години насам, Ал Пачино ще продуцира

Откакто спечели съдебната битка срещу бившата си съпруга Амбър Хърд, Джони Деп не губи изобщо времето си. Актьорът ще режисира първия си пълнометражен филм от 25 години насам, а продуцент на проекта ще бъде Ал Пачино.
 
Предстоящата лента на Деп носи името "Модилиани" - биографична драма за италианския художник Амадео Модилиани, пише сп. "Variety". Развиващо се през 1916 в Париж, действието ще покаже "турбулентни и динамични 48 часа, които ще се превърнат в повратна точка в живота на Модилиани, утвърждавайки името му на артистична легенда".
 
Джони Деп се завръща с кралска титла - ето и първия кадър
 
"Сагата за живота на г-н Модилиани е нещо, което съм поласкан и смирен да представя на екрана," пише в изаявлението си Деп. "Животът му е бил много труден, но увенчан с триумф - универсална, общочовешка история, с която всеки може да се идентифицира."
 
Първият и последен досега пълнометражен филм, режисиран от Деп, беше "The Brave" (1997), в който самият той играеше ролята на индианец. За негово съжаление обаче, филмът беше толкова зле приет още преди да излезе официално, че така и никога не стигна до кината.
 
"Дивакът" Джони Деп и ударът, който направи с Dior
 
Не е чудно, че Деп няма търпение да се включи в какви ли не начинания - откакто обвиненията в домашно насилие от страна на Хърд се появиха, актьорът се превърна в парий и беше изхвърлен на практика от всичко, което правеше. През 2018 филмът "City of Lies" на Брад Фурман - драма за убийствата на Тупак Шакур и The Notorious B.I.G., беше изтеглен от кината месец преди да излезе, само защото една от ролите в него беше на Деп. Актьорът няма да участва повече във франчайза "Карибски пирати" на Disney (поне засега, въпреки, че колосалното им предложение може да промени нещата), а загуби и ролята си във франчайза "Фантастични животни", макар да игра в първата му част - сега там ролята му ще се изпълнява от Мадс Микелсен.
 
Нещата обаче се подобряват за него и извън филмовата индустрия - Деп наскоро продаде свои оригинални картини за повече от 3,6 милиона долара, а миналия месец пусна съвместен албум с Джеф Бек, наречен 18, съставен от кавъри на рок класики, както и някои нови изпълнения.

Свързани новини

Джони Деп е крал Луи XV

13.07.2023

Джони Деп се просълзи в Кан

17.05.2023

Още месец до концерта на Джони Деп

12.05.2023

Кои са най-търсените звезди през 2022

29.12.2022

Чакаме "Карибски пирати 6"

24.11.2022


flash