Краят на сагата: Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд

Актьорът Джони Деп спечели делото срещу бившата си съпруга Амбър Хърд за клевета.

Процесът продължи близо месец пред погледа на целия свят и се превърна в едно от най-коментираните събития. Журито в съда във Вирджиния  взе единодушното решение, че актрисата е била мотивирана от "злоба“ и е нанесла щети на световноизвестният актьор с написването на материал във "Вашингтон пост" през 2018 г., в който тя твърди, че е била подложена на домашно насилие. Хърд трябва да заплати 15 милиона долара обезщетение на Деп. Журито присъди и на Хърд 2 милиона долара за обезщетение по нейния обратен иск. 

58-годишната звезда от "Карибски пирати", съдеше Хърд за 50 милиона долара, като твърдеше, че тя е разрушила репутацията му като го е нарекла пред вестник "публична личност, представител на домашното насилие". 36-годишната Хърд заведе насрещен иск за 100 милиона долара, заявявайки, че Деп е упражнил насилие срещу нея. Деп отрича да е удрял Хърд или която и да е жена и каза, че тя е тази, която е упражнявала насилие по време на връзката им.

Деп и Хърд се запознаха през 2011 година по време на снимките на "The Rum Diary" и се ожениха през февруари 2015 година. Разводът им беше финализиран около две години по-късно.
 
"Безкрайно съм разочарована от присъдата на съда”, каза Хърд минути след края на процеса. "Разочарованието, което изпитвам, е неописуемо. Съкрушена съм, че планината от документи и доказателства не беше достатъчна, за да се противопостави на силата и влиянието на бившия ми съпруг. Още по-разочарована съм от това какво означава тази присъда за други жени. Това е неуспех... Съсипва виждането, че насилието срещу жени е нещо сериозно", допълни Хърд, цитирана от БГНЕС.
 
Деп приветства решението. "Журито ми върна живота. Доволен съм", каза Деп, който не присъстваше в залата по време на произнасяне на присъдата. "От самото начало целта на завеждането на това дело беше да се разкрие истината, независимо от резултата", допълни актьорът.

Свързани новини

Джони Деп е крал Луи XV

13.07.2023

Джони Деп се просълзи в Кан

17.05.2023

Още месец до концерта на Джони Деп

12.05.2023

Кои са най-търсените звезди през 2022

29.12.2022

Чакаме "Карибски пирати 6"

24.11.2022


flash