Johnny Depp призна, че Холивуд го бойкотира

Актьорът Johnny Depp описва последните пет години от живота си като "сюреалистични".
 
Звездата даде интервю за Sunday Times, което отеква в световните медии. Depp говори за загубеното от таблоида The Sun дело, в което бе описан като "бияч на съпруги", и споделя за трудностите, през които преминава кариерата му, след драмата с бившата му съпруга Amber Heard.
 
"Холивуд ме бойкотира", заявява Depp пред изданието. Той визира това, че беше заместен от шведския актьор Mads Mikkelsen в продължението на  "Фантастичните животни" и най-вече, че гигантът MGM отказва да разпространи най-новия му филм "Минамата" на територията на САЩ.
 
Продукцията разказва истинската история на фотографа William Eugene Smith, който разкрива натравянето с живак в едно японско селце през 70-те години на миналия век. В ролята на Smith влиза самият Depp, но американските зрители поне за момента няма да имат шанса да видят биографичния филм. "Това наранява не само екипа на филма, но и всички, които преминават през подобно нещо", заявява актьорът, като от Sunday Times отбелязват, че изглежда видимо развълнуван, говорейки. 
 
За селяните, изобразени във филма му, той каза: "Погледнахме тези хора в очите и им обещахме, че няма да бъдат експлоатирани. Обещахме, че филмът ще бъде уважителен", казва Depp. "Вярвам, че спазихме нашата част от сделката, но тези, които идват впоследствие също трябва да спазят своята част", казва актьорът, визирайки холивудските продуценти. 
 
"Холивуд ме бойкотира? Един човек, един актьор в неприятна и хаотична ситуация, която трае през последните няколко години.", допълва Depp. "Продължавам напред, за да изкарам всичко на бял свят", зарича се звездата от "Карибски пирати".
 
"С какво са се справили хората в Минамата? Хората, които пострадаха от коронавируса? Много хора изгубиха живота си. Това, през което аз преминах? Това е като одраскване от котенце", разсъждава актьорът. "Моите фенове са моите работодатели", изтъква Depp и се зарича, че, въпреки бойкота, няма да се откаже да прави филми и дори няма търпение да се захване с нови проекти.
 
Става ясно обаче, че Depp клони към повече работа зад камерата, като споделя, че новите му проекти до голяма степен ще са "първите му продукции". 
 
 
Същевременно, съдебната битка с Amber Heard още не е приключила. Двамата се ожениха през 2015 г., но се разделиха година по-късно, като разводът им се превърна в медийна сага с размяна на тежки обвинения, включително насилие и злоупотреба с алкохол от страна на Depp. Актьорът отрича това и е завел иск за клевета от 50 милиона долара срещу бившата си съпруга.
 
През април 2022 г. е новото съдебно изслушване по делото. Също така, Depp иска да инициира проверка дали действително Heard е изхарчила обезщетението от развода за благотворителност, или е измамила в съда. 

Свързани новини

След две години чакане

10.06.2024

Светът върви към своя край

03.06.2024

Te ще се погрижат за проблемите ви

30.05.2024

Свободата е за смелите

28.05.2024

Всеки заслужава шанс да полети

21.05.2024


flash