Пътят на датската звезда Mads Mikkelsen до най-скъпо платения актьор в света

След много награди през изминалата година, включително Оскар за филма "Още по едно", в който Mikkelsen играе главната роля, датският актьор вече е на първото място в топ 10 класацията на най-скъпо платените актьори на списанието "People With Money". За периода юни 2020 - юни 2021 Mikkelsen има изумителните 46 милиона долара общи приходи от роли. Как се стигна до тук? 
 
 
Още от 2012, когато с ролята си в датския филм "Ловът" на Thomas Vinterberg, Mikkelsen получи голямата награда в Кан, вече се знаеше, че датчанинът ще покори световното кино. Ето че към днешна дата Mikkelsen пое ролята на тъмния магьосник Gellert Grindelwald в продължението на суперпродукцията "Фантастични животни". В коментар за новата си роля, която той взе от самия Johnny Depp, Mikkelsen казва, че е щастлив да пресъздаде образа на още един злодей, но също така е и малко изненадан.
 
"Малко съм изумен", казва скромно Mikkelsen пред британския вестник "Метро", размишлявайки за кариерното си пътешествие, което от скандинавското кино го отвежда през ролите на злодеите във филма за James Bond "Казино Роял", "Доктор Стрейндж" на Marvel, до серийния убиец д-р Hannibal Lecter в телевизионния сериал "Hannibal" и злия създател на космическата станция Death Star в спин-оф продължението на сагата "Rogue One: История от Междузвездни войни".
 
 
Истината е, че това е огромно постижение за датския актьор в Холивуд, особено на фона на късния старт на кариерата му в Дания, когато е вече 30-годишен.
 
След извървения път, 55-годишният актьор съвсем закономерно ще добави ролята на тъмния магьосник Gellert Grindelwald - втори по сила след лорд Voldemort. Историята във "Фантастични животни 3" ще бъде спин-оф на сагата "Хари Потър".
 
Това съвсем не е всичко – в момента Mikkelsen се снима с Harrison Ford в петия филм за Indiana Jones. Датската звезда играе нацистки учен, замесен в космическата надпревара.
 
В отговор на въпрос от изданието какво е винаги да бъдеш лошото момче в холивудските ленти, Mikkelsen скромно казва, че се наслаждава и няма никакъв проблем с образа си.
 
"Освен това има един различен свят, наречен Европа, който определено ме е вижда с различни очи през цялата ми кариера! Така че не съм недоволен. Никога не съм имал съжаление и мисли от рода: "О, защо хората винаги ме виждат по този начин? Мисля, че всъщност хората ме виждат най-различно. А ако алтернативата ми е да не се прави нищо в Америка, аз я приемам!"
 
 
За Mads Mikkelsen успехът в Холивуд изобщо не е на всяка цена, но актьорът окончателно влезе в А-листата на актьорите в Mеката на киното с ролята на Martin в последния филм на датския режисьор Thomas Vinterberg "Още по едно".
 
Лентата, която разказва за група приятели, които правят експеримент с алкохола, за да проверят дали животът им ще стане по-хубав, спечели Оскар за чуждоезичен филм. Филмът толкова много се хареса на американската публика, че продуцентската компания на Leonardo DiCaprio обяви, че ще направи американска версия на историята.
 
 
А финалната сцена във филма показа, че освен всичко останало, Mikkelsen е и брилянтен танцьор. За снимките той споделя, че е внимавал да не се контузи, а фактът, че е тренирал гимнастика, а съпругата му е танцов хореограф, определено имат голям принос за перфектното му изпълнение. 
 
Автор: Кристина Цветкова

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash