"Борат 2" и Мария Бакалова с номинации за кинонаградите на MTV

"Борат 2" (Borat Subsequent Moviefilm) на режисьора и актьор Саша Барън Коен, в който играе българската звезда Mария Бакалова, получи три номинации за наградите за кино и телевизия на MTV. 

Сатиричният филм, с елементи на риалити шоу, в който казахстанският журналист Борат се завръща в компанията на 16-годишната си дъщеря Тутар, е номиниран за най-добър филм, за пробив на Бакалова и за най-добър дует между двамата. Церемонията по раздаването на наградите предстои през май в Лос Анджелис.
 
Припомняме, с ролята си на Тутар, 24-годишната Бакалова стана първата българска актриса с номинация за Оскар, БАФТА, Златен Глобус и др., като вече спечели няколко престижни отличия. 

Мария Бакалова получи номинация за Оскар 2021

"Борат 2" води с три номинации за кино, следва го лентата "Юда и черният месия" с две. За най-добър филм номинираните са: Borat Subsequent Moviefilm, Judas and the Black Messiah, Promising Young Woman, Soul и To All the Boys: Always and Forever. 

Гласуването от фенове вече е отворено на vote.mtv.com до 30 април

Фаворит за спечелването на наградата "Най-добър актьор" е покойният Чадуик Боузман за ролята си в Ма Рейни: Майката на блуса" (Ma Rainey’s Black Bottom). В тази категория, която не е разделена по полов признак, конкуренцията е жестока - номинирани са още Кери Мълиган и Даниел Калууя за брилянтните си превъплъщения в "Момиче с потенциал" и "Юда и черният месия". Номиниран е и Саша Барън Коен, но за ролята си в лената на Арън Соркин "Процесът на 7-те от Чикаго (The Trial of the Chicago 7), както и певицата и актриса Зендая за филма "Малкълм и Мари" (Malcolm & Marie). 

В телевизионните категории WandaVision получи пет номинации. Сериалът на Disney+ с участието на Елизабет Олсън и Пол Бетани е номиниран за "Най-добро шоу", "Най-добър герой", "Най-добри актьори в сериал", "Най-добър злодей" и "Най-добър бой".
 
"Емили в Париж" (Emily in Paris) - сериалът на Netflix с участието на актрисата Лили Колинс е с три - в категориите за най-добро шоу, пробив и най-добра целувка с на Колинс и Лукас Браво. Останалите номинирани сериали са: Bridgerton, Cobra Kai, The Boys.
 
За актьорската награда в тв шоу са номинирани само актриси - фаворит е Ана Тейлър-Джой за страхотното си превъплъщение в гениалната шахматистка в лимитирания сериал на Netflix "Кралски гамбит" (The Queen's Gambit). Конкуренцията идва от Елизабет Олсън в WandaVision, Елиът Пейдж в The Umbrella Academy, Ема Корин в The Crown и Микаела Коел в I May Destroy You. 
 
Британското риалити шоу RuPaul’s Drag Race също е оценено с няколко номинации, включително за най-добро международно шоу , където се състезава с  Love Island, Acapulco Shore, Geordie Shore и ¡Nailed it! México. 

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash