Южнокорейка лиши Мария Бакалова наградата от гилдията на актьорите в Холивуд

Българката Мария Бакалова не получи наградата на Гилдията на актьорите за най-добра актриса в поддържаща роля във филм за изпълнението си в "Борат 2". Отличието на професионалната организация отиде при 73-годишната южнокорейка Юн Ю-джун за превъплъщението й във филма "Минари", предаде Ройтерс.
 
При мъжете, с приза за актьор в поддържаща роля във филм бе удостоен британецът Даниел Калуя за филма "Юда и черният месия". Водещата награда за най-добър актьорски състав във филм отиде при "Процесът срещу Чикаго 7".
 
Отличието за най-добър актьор във филм получи посмъртно Чадуик Боузман за "Ма Рейни: Майката на блуса", а това за най-добра актриса - Вайола Дейвис за същия филм. Боузман, звездата от филма "Черната пантера", почина на 43 години от рак през миналата година.
 
Наградата за най-добър актьорски състав в телевизионен драматичен сериал отиде при "Короната". С приза за най-добър актьорски състав в телевизионен комедиен сериал бе удостоен "Шитс Крийк".
 
Мария Бакалова с номинация за Оскар 2021
 
Мария Бакалова е номинирана за най-добра актриса в поддържаща роля и за "Оскар". Тази година церемонията по раздаване на най-престижните филмови награди ще се състои на 25 април.

Свързани новини

Мария Бакалова е номинирана за Оскар

15.03.2021

"Глобус" за "Борат", но не и за Мария

01.03.2021

Мария Бакалова - с нова роля

11.02.2021

"Златен Глобус" за Мария Бакалова?

04.02.2021

Денят на българското кино - онлайн

12.01.2021


flash