Ridley Scott подготвя продължение на "Гладиатор"

След като се завърна към два от култовите си филми "Пришълецът" и "Блейд Рънър", съответно като режисьор и продуцент, Ridley Scott започва работа и по епоса, спечелил "Оскар" за най-добър филм и възкачил Russell Crowe на върха в Холивуд - "Гладиатор", пише cinefish.bg.
 
Неговият герой Maximus умря на финала му и макар да не е ясно как ще се включи в продължението, Scott уверява, че "знае по какъв начин да го върне", каквото и да значи това. Сценарият се подготвя от сценариста на "Градът" и друго очаквано продължение - "Топ Гън: Маверик", Peter Craig. Главен герой в него ще е Lucius, синът на Lucilla (Connie Nielson) и племенник на жестокия император Commodus (Joaquin Phoenix). 
 
Maximus спасява Lucius и майка му на финала на "Гладиатор". Постъпката му остава неизлечим спомен за момчето, което явно ще го бележи за цял живот. Lucius ще порасне и явно ще се впусне в своята собствена битка на гладиаторската арена. 
 
Scott напоследък няма много опции за почивка. Той се е заел със своя адаптация по комикса "Queen & Country", а Disney са го ангажирали да подготви филм за младите години на магьосника Merlin. Scott събира сили и за своя телевизионен дебют. Той ще снима пилотния епизод на фантастичния сериал "Raised By Wolves".

Свързани новини

"Възвишение" излиза на Блу рей

12.11.2018

Без Taron Egerton в следващия "Kingsman"

09.11.2018

"Вездесъщият" в кампания за "Оскар"

30.10.2018

Стартира Sofia Independent Film Festival

26.10.2018

Ryan Reynolds в нова игрова адаптация

10.10.2018

Коментари


flash